Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Με οδηγό τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Χρήστος Κορτζίδης ανακηρύχτηκε νέος επικεφαλής της παράταξης. Μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη Ολομέλεια της παράταξης, ο επί 24 χρόνια δήμαρχος Ελληνικού, Κώστας Κορτζίδης, παρέδωσε τη σκυτάλη, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή

Με τον Χρήστο Κορτζίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, θα διεκδικήσει για 7η συνεχή εκλογική αναμέτρηση τη δημαρχία του Ελληνικού η "Δημοκρατική Ενότητα Ελληνικού",η παράταξη που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου 26 ολόκληρα χρόνια, με επικεφαλής μέχρι τώρα τον καταξιωμένο λαϊκό αγωνιστή Κώστα Κορτζίδη.Η Ολομέλεια της παράταξης, που συνήλθε την Κυριακή το πρωί, είχε - εκ πρώτης όψεως - το δύσκολο καθήκον να επιλέξει τον νέο επικεφαλής της παράταξης, παίρνοντας υπόψη δύο δεδομένα:

  • Την απόφαση, πλέον, του ίδιου του σημερινού δημάρχου Κ. Κορτζίδη να αποχωρήσει, όντας ήδη 24 χρόνια επικεφαλής της παράταξης.
  • Την απόφαση της παράταξης να συνεχίσει την πορεία της με την ίδια σταθερότητα και συνέπεια που βάδισε 26 ολόκληρα χρόνια, υπηρετώντας αγωνιστικά τα λαϊκά συμφέροντα, κόντρα σε κάλπικους "εκσυγχρονισμούς", πίσω από τους οποίους κρύβεται η θέληση της κυβερνητικής εξουσίας να μετατραπούν οι δήμοι σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και οι δήμαρχοι να είναι μάνατζερ σ' αυτές.

Αυτό το δεύτερο δεδομένο που αποτυπώνεται στη διακήρυξη της παράταξης, ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη, έκανε, τελικά, εύκολη και τη λύση του προβλήματος.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η Ολομέλεια άκουσε τον Κ. Κορτζίδη να δηλώνει με το ήθος που διακρίνει τους αγωνιστές: "Είναι λίγο δύσκολη και φορτισμένη η σημερινή μέρα. Θα την ξεπεράσουμε. Η "Δημοκρατική Ενότητα" είναι μαθημένη να ξεπερνά δύσκολα προβλήματα. Εδωσε με επιτυχία έξι εκλογικές μάχες και τις κέρδισε. Καλείται τώρα να επιλέξει νέο υποψήφιο. Στα χρόνια που πέρασαν, ακόμα και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν πως η παράταξη ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του λαού. Δεν υπάρχει πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που να μην το αγγίξαμε, να μην παλέψαμε γι' αυτό. Παλέψαμε για τις βάσεις, τον αφοπλισμό, την ειρήνη, τη λιτότητα, την ανεργία και τόσα άλλα".

"Εχω την πεποίθηση, συνέχισε, ότι δύο είναι οι λόγοι της επιτυχίας μας. Ο πρώτος είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κατόρθωσε η παράταξή μας να είναι κοντά στο λαό, μέσα στο λαό, να αφουγκράζεται το λαό, να προωθεί και να λύνει προβλήματά του και έχω τη γνώμη πως και σαν διοίκηση η παράταξή μας προώθησε και έλυσε σοβαρότατα προβλήματα. Θυμηθείτε τι ήταν και τι είναι σήμερα το Ελληνικό.

Ο δεύτερος λόγος είσαστε εσείς, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης. Εσείς δίνατε με επιτυχία κάθε φορά τον αγώνα για τις εκλογές που γινόντουσαν. Εσείς μεταφέρατε στη διοίκηση τον προβληματισμό του λαού, εσείς μας υποδεικνύατε τι πρέπει να κάνουμε. Εσείς είσαστε η δύναμη της παράταξης. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο είναι εκτελεστικά όργανα των δικών σας αποφάσεων. Εκείνο που μέτρησε στο λαό είναι η προσφορά της παράταξης αυτής. Από σας θα κριθεί και αυτή η μάχη".

"Είμαστε, κατέληξε, 24 χρόνια μαζί. Λάθη και παραλείψεις έγιναν. Αλλά αυτό που μέτρησε τελικά ήταν η προσφορά. Αν πίκρανα κανέναν, ήταν στην προσπάθεια να λυθούν προβλήματα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη. Σπίτι σπίτι, ξεσκεπάζοντας τους λασπολόγους, με αισιοδοξία θα κερδίσουμε τη μάχη. Ο κόσμος μάς έχει εμπιστοσύνη".

Χαρακτηριστική του ήθους ήταν η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για την παραίτησή του από επικεφαλής της παράταξης: "Ολα κάποτε τελειώνουν. Θεώρησα ότι είναι καιρός να αποχωρήσω. Δεν πάω σπίτι μου. Θα είμαι παρών στους αγώνες. Δε γεννήθηκα δήμαρχος, δε θα πεθάνω δήμαρχος. Είκοσι τέσσερα χρόνια είναι αρκετά".

Σε θέση μάχης

Την πρόταση για τον νέο επικεφαλής της παράταξης διατύπωσε εκ μέρους της γραμματείας της ΔΕ ο Μανόλης Παπαδάκης, σημειώνοντας ορισμένα από τα κριτήρια που έθεσε η γραμματεία για την επιλογή του νέου υποψηφίου: Σταθερότητα, συνέπεια στην προώθηση των στόχων, λαϊκός αγωνιστής, ιδεολογική πολιτική συγκρότηση, συλλογικότητα, στράτευση, ανιδιοτέλεια κ.ά.Προτείνουμε, είπε, τον Χρήστο Κορτζίδη.Εχει αναδειχτεί μέσα από τους αγώνες, είναι μια δυναμική συνέχεια και ανανέωση της παράταξής μας. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι είναι και γιος του σημερινού δημάρχου.

Παίρνοντας το λόγο ο ίδιος ο Χρήστος Κορτζίδης,αφού σημείωσε ότι ο σημερινός δήμαρχος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα είναι ένα πολύτιμο στήριγμα της παράταξης, τόνισε: "Σε μας δεν υπάρχουν ατομικές φιλοδοξίες. Η γραμματεία έθεσε κάποια κριτήρια και με αυτά θα κρίνει η Ολομέλεια. Για μένα θέλω να πω πως υπάρχει η τιμητική πλευρά. Ενας κόσμος που μου εμπιστεύεται μια ευθύνη και στέκομαι με σεβασμό απέναντι σ' αυτό τον κόσμο. Υπάρχει και το κύριο: Είναι μία θέση μάχης, όχι τίτλος και αξίωμα. Το δύσκολο είναι να πάρει κάποιος τη θέση του Κώστα Κορτζίδη. Το 'χει κατακτήσει αυτό. Ξεχώριζε. Δεν μπορώ να πάρω τη θέση του. Βλέπω τον εαυτό μου ίσο με τα άλλα μέλη. Η μόνη μου φιλοδοξία είναι να είμαι ένας καλός λαϊκός αγωνιστής, ένας μαχητής, ένας επαναστάτης που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου κρίνεται ότι χρειάζεται να προσφερθούν".

Ομόφωνη ανακήρυξη

Η ομόφωνη ανακήρυξη του Χρ. Κορτζίδη από την Ολομέλεια συνοδεύτηκε από τοποθετήσεις μελών της παράταξης χαρακτηριστικές του πώς κατανοεί η "Δημοκρατική Ενότητα" τη μάχη που βρίσκεται μπροστά. "Θέλουμε, είπε χαρακτηριστικά ο Διαμαντής Μαυροδόγλου,δήμαρχο κοντά στο λαό, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, να μη μετατρέπει το δήμο σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην τσέπη του δημότη".

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κουμουνδούρος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του Χρ. Κορτζίδη μέσα από την Ενωση Γονέων, ενώ η Λίτσα Βουλγαράκη τόνισε το μέγεθος της πρόκλησης για τον Χρήστο να φτάσει στο πρότυπο του αγωνιστή που δημιούργησε ο Κώστας Κορτζίδης.

Ο Τάκης Καταφυγής αναφέρθηκε στους αγώνες του Χρήστου Κορτζίδη ενάντια στον αφανισμό των εμπόρων, ενώ ο Νίκος Λιάπης τόνισε την πίστη του ότι η ΔΕ θα συνεχίσει να παίζει τον πρώτο ρόλο στο δήμο στη βάση των στόχων που έχει καθορίσει.

Η Ολομέλεια ολοκλήρωσε τις εργασίες της με έγκριση ενός άμεσου προγράμματος δράσης, για ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις και συσκέψεις της παράταξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο η αντίθεση στα μεγάλα συμφέροντα (2002-10-18 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα μηνύματα στήριξης στον Χρ. Κορτζίδη (2002-10-17 00:00:00.0)
Ο Λεων. Αυδής (1998-10-17 00:00:00.0)
Δυνατή απάντηση στα κυβερνητικά επιτελεία! (1998-10-15 00:00:00.0)
Ενδιαφέρουσες εκπομπές στον "902" ΤV (1998-05-21 00:00:00.0)
Από την πάστα των αγωνιστών... (1998-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ