Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πανέτοιμοι για τις 2 του Φλεβάρη

Σήμερα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των αγώνων στα Τρίκαλα, αύριο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Καρδίτσας - Λαμίας

Οσο πλησιάζει η μέρα της κλιμάκωσης του αγώνα - στις 2 του Φλεβάρη, όταν τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις εθνικές οδούς και η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο - όλο και περισσότερα τρακτέρ συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής τρακτέρ βγήκαν και σ' άλλα χωριά της Λάρισας και των Τρικάλων, ενώ στον κάμπο της Καρδίτσας έχουν αναβιώσει τα "μπλόκα" της "Βιοκαρπέτ", με διάφορες λαϊκές εκδηλώσεις.

Κι ενώ η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα - που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και συζήτησε την πορεία και την προοπτική των κινητοποιήσεων - περιμένει την απάντηση του πρωθυπουργού για τη συνάντηση που έχει ζητήσει, όπου θα του θέσει τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, οι αγρότες δηλώνουν πανέτοιμοι κι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι τη δικαίωσή τους.

Σήμερα, έξω από τα δικαστήρια των Τρικάλων,όπου δικάζονται αγρότες του νομού για τη συμμετοχή τους σε παλιότερη κινητοποίηση, πραγματοποιείται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων. Αύριο, αγρότες της Καρδίτσας, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, θ' αποκλείσουν, συμβολικά, τον εθνικό δρόμο Καρδίτσας - Λαμίας, στο ύψος του Νέου Μοναστηριού.

Συγκεντρώσεις, βεβαίως, γίνονται καθημερινά στα χωριά των νομών της περιοχής, όπου στελέχη των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα ενημερώνουν και συζητούν με τους αγρότες για την πορεία και την προοπτική των κινητοποιήσεων και καλούν τους άλλους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τους συνταξιούχους, να συμπαραταχτούν με την αγροτιά στον κοινό αγώνα εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Στελέχη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιοδεύουν, όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, μιλούν σε μεγάλες αγροτικές συγκεντρώσεις, καλώντας την αγροτιά να συντονίσει την πάλη της για να δώσει ένα ακόμα βροντερό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης προς την κυβέρνηση και την ΕΕ.

Παράλληλα, σήμερα, πραγματοποιείται στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού σύσκεψη με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, ενώ συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι περιοδείες σε διάφορες περιοχές του νομού μετά την απόφαση που πάρθηκε - την προηγούμενη βδομάδα - από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Καρδίτσας.

Στην προμετωπίδα των αιτημάτων του νέου αγροτικού ξεσηκωμού, που αναμένεται να συγκλονίσει πάλι ολόκληρη την Ελλάδα, είναι να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση και να μην εφαρμοστεί η "Ατζέντα 2000" της ΕΕ, που επιβάλλει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Ταυτόχρονα, οι αγρότες θα προβάλουν τα άλλα, παλιά και νέα, αιτήματα του αγροτικού κόσμου, όπως η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αντιμετώπιση της τοκογλυφίας της ΑΤΕ και η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, το σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ