Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποφάσεις για μαχητικές κινητοποιήσεις

Σε κατάσταση αγωνιστικού συναγερμού βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου,της Αιτωλοακαρνανίας και της Κεφαλονιάς και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μαχητικές κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Αγωνιστικές αποφάσεις πάρθηκαν ήδη στην Αρτα και με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Με βάση τις αποφάσεις της ΟΑΣ Αρτας το πρωί της Παρασκευής στις 10.30 πμ, οι αγρότες του νομού θα παρατάξουν τα αγροτικά μηχανήματα και τα αυτοκίνητά τους φορτωμένα με πορτοκάλια, δεξιά και αριστερά των δρόμων, στη Φιλοθέη και το Κομπότι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, σε ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο "γιατί η αντιαγροτική πολιτική των Βρυξελλών και των Αθηνών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για καλύτερες μέρες". "Η αγροτιά, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, δεν αντέχει άλλο αυτή την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Εχουμε και εμείς δικαίωμα να ζήσουμε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια στον τόπο μας".

Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αρτας βρίσκονται φέτος μπρος σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο, εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων της ΓΚΑΤΤ και των καταστροφικών μέτρων της ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά. Στα επιτραπέζια πορτοκάλια έχει πουληθεί μετά βίας μόλις το 1/10 της παραγωγής, με τιμή μέχρι 10 δραχμές το κιλό και στα χυμοποιήσιμα οι βιομήχανοι δίνουν τιμή 3 δραχμές το κιλό!

Αιτωλοακαρνανία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα "αγροτοδικεία" που στήνει η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Πέμπτη 29 Γενάρη και ώρα 9 το πρωί οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. Την ίδια ώρα οδηγούνται στο δικαστήριο 12 αγρότες του νομού με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του 1996.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας για να αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση και μορφή του αγώνα.

Κεφαλονιά

Στην Κεφαλλονιά, επίσης, οι αγρότες ξεκινούν τον αγώνα τους την ερχόμενη Τρίτη 3 του Φλεβάρη. Μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νησιού, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τα αγροτικά μηχανήματα στις 10 το πρωί, στο Ληξούρι, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο,καταδικάζοντας έτσι την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και διεκδικώντας λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια οι αγρότες του νησιού με τα αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα θα πορευτούν στο Αργοστόλι και θα αποκλείσουν τη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ