Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντίσταση στην ερήμωση

Η Ηπειρος κατέχει τα αρνητικά πρωτεία στην ανεργία, στον αναλφαβητισμό και στο κατά κεφαλήν εισόδημα. Γι' αυτό βρίσκεται στην τελευταία θέση της αναπτυξιακής κλίμακας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μαστίζεται από την πληθυσμιακή αφαίμαξη.

Ομως αυτή η γη του περιθωρίου αντιστέκεται και μοχθεί καθημερινά για να αντιστρέψει τις συνέπειες της οριστικής ερήμωσης.

Αυτές οι πλευρές ήρθαν στην επιφάνεια στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), που έγινε προχτές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η κοπή της πίτας του Ηπειρώτη - η ετήσια εκδήλωση της ΠΣΕ - "λειτουργεί στο βάθος ως δυναμική αντίσταση στην πολιτιστική ισοπέδωση των καιρών, σ' ένα ξενόφερτο, καταναλωτικό επίπεδο και άναρχο τρόπο ζωής και στο ξεστράτισμα και εξάλειψη διαχρονικών ανθρώπινων αξιών και ιδανικών" όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΣΕ Κ. Αλεξίου,τονίζοντας: "Απαιτούνται - το συντομότερο - να γίνει η σιδηροδρομική σύνδεση, η προέκταση του αγωγού του φυσικού αερίου, ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Ιωαννίνων και να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα".

Η προχτεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη "Στέγη του Ηπειρώτη" καθώς υπήρξε υπαναχώρηση της κυβέρνησης στη δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στο Μαρούσι για την ανέγερση ενός μεγάλου Ηπειρωτικού Πνευματικού Κέντρου. Μετά τις τελευταίες παραστάσεις της ΠΣΕ στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δε θα ισχύσουν οι παράλογες αξιώσεις της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου. (Βέβαια η ΠΣΕ θα πληρώσει ένα κονδύλι προς δόξαν της λογικής "πουλάω και δε χαρίζω", αφού η κυβέρνηση δεν τιμά την υπογραφή της).

Η ομάδα πρωτοβουλίας νέων της ΠΣΕ οργανώνει συνάντηση των νέων το Σάββατο 31.1.1998 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, Κλεισθένους 15, και ώρα 6 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ