Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Τσιλέρ στη Ρώμη

Στη Ρώμη μετέβη χτες η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, για τριήμερη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην ιταλική πρωτεύουσα, η επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα έχει συναντήσεις, στο περιθώριο της συνόδου της "παρακοινοτικής" ομάδας επαφής με την Τουρκία, με τους ομολόγους της, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Κύριο θέμα συζήτησης, τόσο στις προσκηνιακές, όσο και στις παρασκηνιακές συνομιλίες της Ρώμης, θα είναι οι σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πιθανότητα ένταξής της στο διευρυμένο σχήμα της ΕΕ. Αιτία της έντασης, η οποία παρατηρείται τελευταία, κατά την άποψη της Αγκυρας, είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Κουρδικό και το κυπριακό ζήτημα.

Η Τσιλέρ αναμένεται, επίσης, να καταβάλει προσπάθειες στην κατεύθυνση κατασίγασης των κατηγοριών που διατυπώνονται για σχέσεις υποκόσμου και τουρκικού κράτους.

Αυτή η τελευταία υπόθεση προσλαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις: Μετά τις γερμανικές δικαστικές αρχές, Βρετανοί αξιωματούχοι ασφαλείας, αλλά και πηγές από τη Γαλλία μιλούν για υπόθαλψη κυκλωμάτων ναρκωτικών από την Αγκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ