Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολισμός η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών

Ανακοίνωση του Τμήματος για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας

Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία και την Χειραφέτηση της Γυναίκας έστειλε επιστολή στην Γενική Γραμματεία Ισότητας με την οποία εκφράζει την διαφωνία του για την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών. Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

" Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας κάνουμε και εγγράφως γνωστή την διαφωνία μας για την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Πιστεύουμε οτι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μελέτης και καταγραφής των προβλημάτων των γυναικών.Οι μελέτες περισσεύουν.Αυτό που λείπει δεν είναι μια ακόμη θεσμική επιτροπή, λείπει η άσκηση μιας πολιτικής που να επιλύει τα προβλήματα των γυναικών. Σημαντικότατες κατακτήσεις των γυναικών, αφαιρέθηκαν, σε περίοδο ύπαρξης πολλών θεσμικών επιτροπών, συνεδρίων και συζητήσεων για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στις σημερινές συνθήκες η συγκρότηση τέτοιων επιτροπών και η συμμετοχή σε αυτές, αποτελεί αποπροσανατολισμό και η κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι, με στόχο το κέρδισμα χρόνου για την προώθηση μέτρων που αποβαίνουν εις βάρος των γυναικών.

Αυτή είναι η πείρα του ΚΚΕ που αποκτήθηκε απο την λειτουργία παρόμοιων επιτροπών."


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ