Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασκηση διεύρυνσης των ορίων του ΝΑΤΟ

Πολυεθνική άσκηση διεύρυνσης των ορίων του ΝΑΤΟ προς τις χώρες μέλη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μάλιστα και εντός των ορίων της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με την ενεργό ελληνική συμμετοχή, πραγματοποιείται το διάστημα 1 - 14 Ιούλη στο Λβιβ της Ουκρανίας.

Η αρχική σύσκεψη για τη σχεδίαση της άσκησης, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του ψευδεπίγραφου αμερικανόπνευστου προγράμματος "Συνεργασία για την Ειρήνη",πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι τις 30 Γενάρη στη Λάρισα,στην έδρα της 1ης Στρατιάς.Θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από ΗΠΑ, Ουκρανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Εσθονία, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία καθώς και αξιωματικοί από τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία των Βρυξελλών και της Νάπολης.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι "η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας - συνεργασίας μεταξύ μονάδων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και κρατών - μελών του προγράμματος "Συνεργασία για την Ειρήνη" στους τομείς σχεδίασης των ασκήσεων άνευ στρατευμάτων και μετά στρατευμάτων". Η άσκηση προγραμματίζεται από το διοικητή της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και συντονίζεται από το διοικητή της 1ης Στρατιάς.

Χαρακτηριστικό της άσκησης, που σηματοδοτεί και τους πραγματικούς στόχους του ΝΑΤΟ, είναι η απουσία της Ρωσίας και η διεξαγωγή της στην Ουκρανία, δηλαδή στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, πράγμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση απέναντι στη Ρωσία, αφού τυχόν διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, ιδιαίτερα δε εντός και των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, θεωρείται ως εχθρική ενέργεια προς τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ