Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα "αζήτητα" οι απολυμένοι της GOOD YEAR

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με ανακύκλωση των εξαγγελιών για προγράμματα επανακατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης συνεχίζει να εμπαίζει τους 350 απολυμένους της GOOD YEAR η κυβέρνηση, μετά το γκαγκστερικό κλείσιμο του εργοστασίου πριν 6 μήνες, όταν μέσα σε μια νύχτα η πολυεθνική έβαλε λουκέτο στη βιομηχανία και ανακοίνωσε τις απολύσεις με τους εργαζόμενους σε καλοκαιρινή άδεια.

Χτες σε ημερίδα του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε εκ νέου το πρόγραμμα για την απορρόφηση των απολυμένων της GOOD YEAR, το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη μπει σε εφαρμογή από τις αρχές του Γενάρη. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 24 μηνών με 5.000 δρχ. ημερησίως για όποιες επιχειρήσεις θα ήθελαν να προσλάβουν ανέργους της GOOD YEAR και παράλληλη επιδοτούμενη επανακατάρτιση 2 μηνών από τον ΟΑΕΔ για τη νέα ειδικότητα, με δέσμευση της επιχείρησης να κρατήσει τον εργαζόμενο τουλάχιστον τους επόμενους 6 μήνες. Επίσης για όσους θα ήθελαν να αυτοαπασχοληθούν, δίνει οικονομική ενίσχυση 2,8 εκατομμυρίων για τα 2 πρώτα χρόνια.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων με την τεράστια άλλωστε προσφορά φτηνού εργατικού δυναμικού στην πόλη της ανεργίας είναι ελάχιστο. Οπως δηλώνουν οι απολυμένοι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες, ακόμα και με την επιδότηση που προσφέρει το κράτος. "Η μόνη λύση για μας - τονίζουν - είναι να ξανανοίξει το εργοστάσιο. Διαφορετικά θα κάνουμε ό,τι δουλιά βρούμε, χάνοντας τόσα χρόνια εξειδίκευσης και επαγγελματικής κατοχύρωσης στον κλάδο των ελαστικών ή θα καταλήξουμε περιπτεράδες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ