Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Υπεκφυγές και άρνηση

Με πρόσχημα την ανάγκη πανελλαδικού συντονισμού και παραπέρα μελέτης του προβλήματος... απέφυγε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της, να πάρει αποφάσεις και να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το θέμα του ωραρίου! Απορρίφθηκε η πρόταση της ΔΑΣ για άμεσο συντονισμό του αγώνα και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση, ώστε να ρυθμίσει νομοθετικά το ωράριο με βάση τις προτάσεις των εργαζόμενων. Να σημειωθεί ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του ΕΚΑ με τα Σωματεία του εμπορίου, τα οποία ζήτησαν από το ΕΚΑ να αναλάβει τον συντονισμό του αγώνα και την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν για τις αρχές του Φλεβάρη.

Την ίδια στάση η πλειοψηφία του ΕΚΑ κράτησε και στο θέμα της "Σόφτεξ",στηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, την κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίησή της. Το κυρίαρχο θέμα για την πλειοψηφία του ΕΚΑ είναι η "εξυγίανση και λειτουργία" της επιχείρησης για το άμεσο μέλλον, κλείνοντας τα μάτια στην επικείμενη ιδιωτικοποίησή της. Η πρόταση της ΔΑΣ για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αντιπαλέψουν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης καταψηφίστηκε.

Τέλος, καλλιεργώντας αυταπάτες για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, η πλειοψηφία του ΕΚΑ χαρακτήρισε... επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος τη δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Δρυ,ότι τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων για αύξηση του αφορολόγητου ορίου και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας... θα εξεταστούν το '98.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ