Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους οι οικοδόμοι

Απεργούν πανελλαδικά στις 5 Φλεβάρη, καθώς τα προβλήματα οξύνονται και η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις δεσμεύσεις της

Τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, όπως η ανεργία και το ασφαλιστικό, αλλά και η μη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, ωθούν τους οικοδόμους να βγουν ξανά στους δρόμους. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 5 Φλεβάρη, τονίζοντας ότι "στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι τη δικαίωσή μας".

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, στις 12 Δεκέμβρη, ο υπουργός Εργασίας είχε υποχρεωθεί να δεσμευτεί πως δε θα μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων που καταβάλλονται στις οικοδομές, θα ανοίξει ο φάκελος των υπέρ αγνώστων ενσήμων, θα επανεξεταστούν οι όροι των δανειοδοτικών προγραμμάτων του ΟΕΚ με βάση τις προτάσεις του κλάδου, θα υπάρξει ρύθμιση για κατάργηση του ταμείου εργατοπατέρων κλπ.

Η ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι ένα απ' τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κυβέρνησης είναι η αθέτηση δεσμεύσεων, τονίζει: "Εμπιστοσύνη έχουμε μόνο στον αγώνα μας και θα επιμείνουμε μέχρι να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε πραγματική ικανοποίηση των αιτημάτων μας".

Οι οικοδόμοι απαιτούν: Να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματός τους, από ακρίβεια, ανατιμήσεις και νέα φορολογία. Μέτρα για την κατοικία και για την επιβίωση των ανέργων. Νομοθέτηση του 7ωρου - 35ωρου με πλήρεις αποδοχές. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Επαναφορά της κατώτερης σύνταξης στα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Αυστηρά ποινικά και οικονομικά μέτρα για την πάταξη των εργολάβων που χρησιμοποιούν σε συνθήκες "μαύρης εργασίας" αλλοδαπούς. Προστασία της ζωής των οικοδόμων από ατυχήματα στο χώρο δουλιάς. Υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ