Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο διάλογος ολοκληρώθηκε

Εχει καταντήσει αφόρητα γελοίο και εξοργιστικό. Την ώρα που κορυφώνεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα επιβίωσης των αγροτών, η κυβερνητική προπαγάνδα να επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι υπέρμαχος του διαλόγου και να επιρρίψει τις ευθύνες στους αγρότες, για το ότι δε γίνεται διάλογος. Είναι αλήθεια ότι τις κυβερνητικές επιδιώξεις διευκολύνουν με τη στάση τους και οι ηγεσίες ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες εξαντλούν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες, ζητώντας "διάλογο".

Επιτέλους, οι κυβερνώντες πρέπει να πάψουν να κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα την "κοινή γνώμη", την οποία βέβαια θέλουν να στρέψουν ενάντια στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, για να μπορέσουν έτσι να επιβάλουν τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές επιλογές τους!

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του ηρωικού αγώνα των αγροτών, τον περασμένο Δεκέμβρη, επαναλάμβανε διαρκώς και μονότονα ότι "δε συζητά με καταληψίες" και ζητούσε να ανοίξουν τους δρόμους "για να προχωρήσουμε σε ένα διάλογο για τη λύση του αγροτικού προβλήματος". Τα μπλόκα άνοιξαν, ο αγώνας ανεστάλη, αλλά μήπως η κυβέρνηση προχώρησε σε διάλογο; Δεν είχε ευκαιρίες να το κάνει; Ασφαλώς και είχε. Διοργάνωσε τη φιέστα του Συμβούλιου Αγροτικής Πολιτικής με σκοπό, δήθεν, να ξεκινήσει ο διάλογος για τα αιτήματα των αγροτών. Ομως περίτρανα αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καμία δέσμευση δεν ανέλαβε και κανένα αίτημα δεν ικανοποίησε. Ηθελε απλά ένα διάλογο - κοροϊδία, ένα διάλογο εξαπάτησης των αγροτών. Μήπως δεν είχε χρόνο; Ασφαλώς και είχε, αλλά προτίμησε να τον χρησιμοποιήσει σε άλλες "δραστηριότητες" και σε άλλη κατεύθυνση. Αντί για διάλογο και λύση των προβλημάτων, εξαπέλυσε μια τεράστια επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών. Κατέστρωνε σχέδια κατασταλτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων, επέσειε την απειλή χρήσης βίας, χρησιμοποίησε τα δικαστήρια για να επιβάλουν βαρύτερες ποινές στους αγρότες αλλά και τους εισαγγελείς να απειλήσουν με αυτόφωρες συλλήψεις.

Αντί για λύση των αιτημάτων, προτίμησε να συκοφαντήσει και να προβοκάρει τους αγώνες των αγροτών, επιχειρώντας να τους εμφανίσει ως μια ομάδα υποκινούμενη, που, τάχα, έχει άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες και επιδιώξεις να υπηρετήσει. Μήπως η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της το διάλογο και την ικανοποίηση των αγροτικών προβλημάτων όταν προχωρούσε σχεδιασμένα στις παραπάνω αθλιότητες και αναβίωνε μνήμες του μετεμφυλιακού κράτους;

Είναι εξόφθαλμα φανερό ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί το διάλογο με τους αγρότες για την επίλυση των προβλημάτων τους. Συνεχίζει να μιλά για διάλογο ακριβώς για να αποκρύψει την αδιαλλαξία της, αλλά και τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορό της. Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική της. Προϋπόθεση γι' αυτό θέτει το τσάκισμα του αγώνα των αγροτών και την υποταγή τους. Ας είναι σίγουροι ότι δε θα τους περάσει. Τους αγρότες θα τους βρει στα πόστα του αγώνα και στο πλάι τους θα βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.

Ο "διάλογος" άλλωστε έχει πλέον ολοκληρωθεί για τα συγκεκριμένα θέματα. Εγινε στους δρόμους του αγώνα, στη Βουλή, σε Μέσα Ενημέρωσης, οι θέσεις όλων είναι γνωστές. Το επόμενο βήμα είναι μόνο η ικανοποίηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ