Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΒΟΛΟΥ
Ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση;

Τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων Λάρισας και Βόλου έφερε στη Βουλή με ερωτήσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.Συγκεκριμένα από το Νοσοκομείο Λάρισας λείπουν κλινικές, μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ δεν είναι καλυμμένες και οι οργανικές θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού. Το Νοσοκομείο Βόλου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές.

Απαντώντας χτες ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης,αναγνώρισε την ύπαρξη των προαναφερόμενων προβλημάτων, αρκούμενος στη συνέχεια να πει ότι το υπουργείο κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Λάρισας, σημείωσε ότι πέραν των άλλων είναι και πανεπιστημιακό, που σημαίνει ότι λόγω των ελλείψεών του δεν μπορεί να παράσχει και τις απαιτούμενες απαραίτητες γνώσεις στους φοιτητές. Ακολούθως υπογράμμισε ότι οι καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης είναι αδικαιολόγητες και ζήτησε να γίνουν αμέσως οι προσλήψεις και όλες οι άλλες ενέργειες για τη λύση των προβλημάτων.

Για το Νοσοκομείο Βόλου ο Ν. Γκατζής τόνισε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, προσθέτοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης και η προτροπή της να πάρουν δάνεια από τράπεζες οδηγεί τα νοσοκομεία στην ιδιωτικοποίηση.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Υγείας είπε μόνο ότι η σκέψη τα νοσοκομεία να απευθύνονται στις τράπεζες για τις ανάγκες τους είναι παλιά και έχει εγκαταλειφθεί, χωρίς όμως να αποκλείσει σαφώς ότι δε θα επανέλθει στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ