Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παιχνίδι εντυπώσεων με τους συνέδρους

Τη συνηθισμένη τακτική των εντυπώσεων ακολουθεί πλέον η κάθε πλευρά στη ΝΔ, ενόψει του συνεδρίου. Χτες σε μερίδα του Τύπου διέρρευσαν οι εκτιμήσεις του επιτελείου του Γ. Σουφλιά, σύμφωνα με τις οποίες ο διεκδικητής της ηγεσίας συγκεντρώνει περίπου το 55% των συνέδρων και εκλέγεται σίγουρα νέος πρόεδρος. Η διαρροή αυτών των στοιχείων γίνεται για να δημιουργηθεί από την πλευρά Σουφλιά ένα κλίμα αισιοδοξίας, την ίδια στιγμή που ο μηχανισμός της Ρηγίλλης έχει τελείως διαφορετική εικόνα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το περιβάλλον του Μ. Εβερτ, εντούτοις τα στελέχη της Ρηγίλλης θεωρούν τελειωμένη την υπόθεση του συνεδρίου, μη δίνοντας ουδεμία πιθανότητα στον Γ. Σουφλιά.

Ο τελευταίος συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία και την επόμενη βδομάδα αρχίζει συναντήσεις με τις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Από την πλευρά του, ο Μ. Εβερτ, πιστός στην τακτική του να μην ασχολείται - τουλάχιστον φανερά - με τα εσωκομματικά, συγκαλεί σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στο οποίο θα συζητηθούν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Προφανής στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να δείξει ότι αυτόν τον απασχολούν μόνο τα πολιτικά προβλήματα του τόπου, σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, που κατατρώγονται μόνο με τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στο Εκλογοδικείο η ένσταση του πρώην βουλευτή Σ. Κούβελα κατά του Μ. Εβερτ, επειδή ο τελευταίος κατέλαβε την έδρα του Σ. Κούβελα ως αρχηγός, τη στιγμή - που σύμφωνα με την ένσταση - δεν κατείχε αυτό το αξίωμα, αφού είχε παραιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ