Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Οι "γεμάτες βαλίτσες" του Σολάνα

Μόνο με "άδεια χέρια" δεν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου ο γγ του ΝΑΤΟ. Εξασφάλισε τη συμφωνία της κυβέρνησης Σημίτη στο νέο ιμπεριαλιστικό ρόλο του ΝΑΤΟ, ως παγκόσμιου χωροφύλακα, και στις στρατιωτικές επεμβάσεις, όπου κρίνουν οι ΗΠΑ. Συναίνεσε πλήρως η κυβέρνηση, επίσης, για τη "νέα δομή", η οποία ουσιαστικά καθιστά συμμέτοχο τη χώρα στους τυχοδιωκτισμούς των ΝΑΤΟικών. Πήρε ακόμα το "ναι" στη διεύρυνση της "συμμαχίας" προς ανατολάς.Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όσον αφορά στα "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης". Ουσιαστικά, με την εφαρμογή του πακέτου των μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία αποδέχτηκε η κυβέρνηση, το Αιγαίο γίνεται θάλασσα υπό αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία, περιορίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αναγνωρίσει την ελληνική κυριαρχία στα Ιμια και "φλερτάρουν" με τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο.

Παρ' όλ' αυτά, ο Ελληνας πρωθυπουργός δε δίστασε να αναγορεύσει το ΝΑΤΟ σε εγγυητή της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φυσικό επακόλουθο ήταν με αυτό ο γγ του ΝΑΤΟ να δώσει νέο ραντεβού, τους επόμενους μήνες, οπότε θα πάρει τις τελικές δεσμεύσεις υποταγής για όλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ