Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Καταργούν την ελληνική γλώσσα!

Επειδή ζούμε σε μια εποχή η οποία - εκτός των άλλων - χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή επίθεση κατά του πολιτισμού των μικρών εθνών, δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ανεπίτρεπτη την ενέργεια του υφυπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, να διανείμει προχτές ανακοίνωση στους συντάκτες του οικονομικού Τύπου, γραμμένη στην... αγγλική γλώσσα. Τα ίδια μάλιστα στοιχεία είχαν δώσει και στους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ που επισκέφτηκαν το υπουργείο Οικονομικών.

Το ατόπημα αυτό γίνεται βαρύτερο, γιατί λίγο διάστημα πριν οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαπνεόμενες από τη λογική του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού, είχαν επιχειρήσει να διατηρήσουν τρεις - τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) και να εκτοπίσουν όλες τις υπόλοιπες.

Ο κ. Χριστοδουλάκης βέβαια είναι γνωστός ως οπαδός του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της καπιταλιστικής διεθνοποίησης. Είναι οπαδός δηλαδή ενός οικονομικού - κοινωνικού μοντέλου, όπου οι γλώσσες των μικρών εθνών - όπως η ελληνική - είναι καταδικασμένες στην περιθωριοποίηση και την εξαφάνιση. Ισως έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την ενέργειά του να παρακάμψει την ελληνική σε βάρος της αγγλικής γλώσσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ