Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης "αγιάζει" τον Ψυχάρη

Ακριβώς μια βδομάδα πριν συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή κατά του διορισμού του Στ. Ψυχάρη στη θέση του διοικητή του Αγίου Ορους, κατέθεσε παρέμβαση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολαμαίος, υπέρ του διευθυντή της εφημερίδας "Το Βήμα".

Είναι η τρίτη παρέμβαση στη διάρκεια τριών ημερών που ασκήθηκε υπέρ του Στ. Ψυχάρη. Παρέμβαση έχει ήδη ασκήσει ήδη η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Ορους (πρόκειται για τους αντιπροσώπους των είκοσι μοναστηριών που αποτελούν σύμφωνα με το Σύνταγμα τη διοίκηση στη Χερσόνησο του Αθω). Επίσης, ο Α. Κασμίρογλου, αναπληρωματικός διοικητής του Αγίου Ορους.

Στην παρέμβαση που κατέθεσε χτες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολαμαίος, ουσιαστικά ζητάει να νομιμοποιηθεί μια κατάφωρα αντισυνταγματική ενέργεια και να συνεχίσει ο Στ. Ψυχάρης να διατελεί διοικητής του Αγίου Ορους. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημαίνει ότι ο διευθυντής της εφημερίδας "Το Βήμα" και δεξί χέρι του Λαμπράκη, έχει τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα, αφού "έχει υπηρετήσει σε θέση προσωπικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος" που είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο (!!!). Παράλληλα, ο Βαρθολαμαίος υπογραμμίζει ότι ο διορισμός του Στ. Ψυχάρη δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο και ότι οι προσφεύγοντες κατά του διορισμού Ψυχάρη δεν έχουν ιδιαίτερο και άμεσο ενδιαφέρον από αυτή την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ