Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
"Οχι" στη Συμφωνία Σένγκεν

Τη δημιουργία επιτροπής, που θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών για να μην επικυρωθεί η Συμφωνία Σένγκεν στην Ελλάδα, αποφάσισαν εκπρόσωποι φορέων του Νομού Λάρισας, που πήραν μέρος σε σύσκεψη την οποία οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Θ. Βάιος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, τόνισε ότι με τη Συμφωνία Σένγκεν περιορίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι επιχειρούν να την εφαρμόσουν χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι "φακελώματα και δημοκρατία δε συμβιβάζονται". Στην ομιλία του, ο Γ. Στρατηγός, γγ της Πανελλαδικής Κίνησης κατά της Συμφωνίας Σένγκεν, επισήμανε ότι η συμφωνία έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας μας, το οποίο απαγορεύει τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για τους πολίτες της και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας της Ενωσης Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΑΕΑ, της ΕΛΜΕ, του συλλόγου πολυτέκνων, των σωματείων εργατοϋπαλλήλων, οδηγών, έτοιμου ενδύματος και συνταξιούχων ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ