Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νίκησαν όλοι και συναντήθηκαν να τα πουν...

Στον απόηχο των προχτεσινών εκλογών στις οργανώσεις του κόμματος, από τις οποίες, κατά δήλωσή τους, βγήκαν όλοι νικητές, οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, μαζί με τον Β. Πολύδωρα, συναντήθηκαν χτες στη Ρηγίλλης και συζήτησαν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Καταστατικό του κόμματος.

Οπως είπαν μετά τη συνάντηση, το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ καλό και, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν σε αρκετά σημεία. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν να γίνεται συνέδριο κάθε δύο χρόνια, να μην υπάρχουν διορισμένα όργανα και να εκλεγεί γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης συμφώνησαν στο να εκλέγεται ο πρόεδρος κάθε τέσσερα χρόνια παρά τη διαφωνία του Κ. Καραμανλή, που ζήτησε να μην έχει θητεία ο πρόεδρος, αλλά μόνο να αμφισβητείται μέσα από κάποιες διαδικασίες. Οι επίδοξοι διεκδικητές, εκτός του Μ. Εβερτ, συμφώνησαν να εκλέγεται και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σήμερα οριζόταν από τον αρχηγό.

Παρά το γεγονός ότι η αναξιοπιστία των ποσοστών που έδωσαν οι υποψήφιοι (εκτός Πολύδωρα) είναι προφανής, αφού αθροιζόμενα βγάζουν πάνω από 150%, και χτες οι δελφίνοι της προεδρίας επέμεναν ο καθένας για λογαριασμό του στην "καθαρή πρωτιά".

Πιο προχωρημένος από όλους, ο Γ. Σουφλιάς βγήκε με προσωπική του δήλωση να πει ότι με βάση τα τελικά αποτελέσματα "περίπου το 47% των συνέδρων" στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Οσο για τους άλλους υποψήφιους, δήλωσε ότι είναι αδιευκρίνιστο "το ποιος είναι δεύτερος και ποιος τρίτος". Για να στηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό του, το γραφείο του Γ. Σουφλιά διένειμε πίνακα με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία συγκεντρώνει το 46,42% των συνέδρων που εκλέχθηκαν χτες. Στο πλευρό του Γ. Σουφλιά στάθηκε με δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η ΝΔ "ξαναβρίσκει το δρόμο της", τονίζοντας ότι αρχηγός της ΝΔ θα "εκλεγεί εκείνος ο οποίος μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη στις επόμενες εκλογές και μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα σε ώρες δύσκολες", φράση που "φωτογραφίζει" τον Γ. Σουφλιά.

Στην υπεραισιόδοξη δήλωση Σουφλιά αντέδρασε η Ρηγίλλης, στελέχη της οποίας τόνιζαν κατηγορηματικά ότι πήγαν καλά στις εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεύτερος είναι ο Γ. Σουφλιάς. Συνεργάτες του Μ. Εβερτ, σχολιάζοντας τον πίνακα που δημοσίευσε ο Γ. Σουφλιάς, έλεγαν ότι "ο Μ. Εβερτ πάντα δίνει αξιόπιστα στοιχεία και δεν παραπλανεί".

Και στο επιτελείο του ετέρου των υποψηφίων Κ. Καραμανλή επικρατούσε αισιοδοξία, αλλά επίσημα το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν μία επιστολή 12 συνέδρων του Νομού Ημαθίας που δήλωναν ότι υποστηρίζουν τον ανιψιό του ιδρυτή της ΝΔ.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ