Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Συνεχίστηκε το γαϊτανάκι

Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ, μετά την ήττα της από τον Αρη. Ολα τα σενάρια για τη συνέχεια σε κορυφή και ουρά

Το γαϊτανάκι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ συνεχίστηκε για τέταρτη αγωνιστική. Αυτό το Σάββατο ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ηττηθεί και του Ολυμπιακού να ηγηθεί του βαθμολογικού πίνακα. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου οι δύο ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία με τους ίδιους βαθμούς, αλλά με την ΑΕΚ να ευνοείται από το πρόγραμμα. Η ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας θα ταξιδέψει την 25η αγωνιστική μέχρι τα Πατήσια. Οι Πειραιώτες, αντίθετα, θα πρέπει να επιστρέψουν νικητές από τη Λάρισα και το Αλεξάνδρειο κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας στον τελικό των πλέι οφ.

Τα σκαμπανεβάσματα των δύο ομάδων, το σίγουρο είναι ότι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι διεκδικητές των δύο άλλων θέσεων της τετράδας. Το Περιστέρι ξεπέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, και απέδειξε με την απόδοσή του ότι μπορεί να ελπίζει βάσιμα ακόμα και για έξοδο στην Ευρωλίγκα. Συγκριτικά όμως με Αρη και Παναθηναϊκό έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα. Πριν υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική, θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, με τη διαφορά ότι η ομάδα του Ντρ. Σάκοτα έπεισε φέτος ότι μπορεί να τα καταφέρει και στα δύσκολα. Ο Αρης ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΚ, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη στα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Πειραϊκό για να σιγουρευτεί. Αντίθετα η κατάσταση δεν είναι και τόσο ευχάριστη για τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να νικήσει εκτός τον ΠΑΟΚ αλλά και το Περιστέρι για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Το σίγουρο είναι ότι ως τέταρτος ή πέμπτος θα παίξει στη Β φάση των πλέι οφ πιθανότατα με τον Αρη και στη συνέχεια με την ομάδα που θα τερματίσει επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα.

Η κατάσταση στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα ξεκαθάρισε μάλλον οριστικά, με τον Πειραϊκό να ακολουθεί κατά 90% τον ΒΑΟ στην Α2 κατηγορία. Η ήττα του Παπάγου από τη Λάρισα ήταν καταδικαστική για την ομάδα του Μ. Ποτόσογλου που αν νικήσει εντός έδρας τον Παπάγου και τον Αρη, θα ελπίζει μόνο στην περίπτωση που ο Ηρακλής ή η Λάρισα δεν κάνουν νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον τίτλο ...στο σπίτι της θέλει να σφραγίσει η ΑΕΚ (2023-05-12 00:00:00.0)
Βαριά «καμπάνα» σε ΠΑΟ και αλλαγή σκηνικού (2017-05-30 00:00:00.0)
Σκόνταψαν οι πρωτοπόροι (2012-10-30 00:00:00.0)
"Κόκκινος" χειμώνας (1999-01-26 00:00:00.0)
Ξεχωρίζει η τετράδα (1998-01-17 00:00:00.0)
Φως στο τούνελ... της τετράδας (1996-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ