Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η "μαύρη αποκριά"

Η διαιτησία και πάλι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής

Στην παραλία της Πάτρας την Κυριακή το βράδυ έκαψαν τον "βασιλιά Καρνάβαλο" θέτοντας τέρμα στο τριήμερο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Μια μέρα πριν ο Ολυμπιακός συμμετείχε με το δικό του τρόπο στις εκδηλώσεις. Κέρδιζε και αύξανε τις ελπίδες στο τέλος του πρωταθλήματος να κάψει τον καρνάβαλο "10χρονη τιτλολιτότητα". Από την άλλη, στα γήπεδα της Α Εθνικής η διαιτησία έπεισε πως η "μαύρη αποκριά" δεν έχει τέλος.

Ο Ζάετς

"Με τη διαιτησία δεν ασχολούνται άνθρωποι που ξέρουν μπάλα", δήλωσε χτες ο Βέλιμιρ Ζάετς. Μόλις στο 9 του αγώνα με τον Ιωνικό ο Φίλης άνοιξε το σκορ μ' ένα... καρφί (μόνο με όρους απ' το βόλεϊ περιγράφεται η ενέργεια) αλλά ο Αγγελάκης ζούσε στον παράδεισό του. Βέβαια, για το τελικό 3 - 1 το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι παίχτες του. Μπορεί να ισοφάρισαν νωρίς, αλλά δεν απέφυγαν το μοιραίο. Ετσι ο Κροάτης παραδέχτηκε πως "δεν έχουμε πολλές πιθανότητες αλλά και μια στις 100 να υπάρχει, θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια". Προφανώς βέβαια όχι με τέτοιες εμφανίσεις. Οι επτά βαθμοί από τον πρωτοπόρο κάνουν τη συνάντηση με τον Πανηλειακό στον Πύργο καθοριστική, γι' αυτό "πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το σοκ όπως και τα άλλα".

Ο Μπάγεβιτς

Το "δόξα τον Θεό" εναλλάσσεται με το "βοήθα Παναγιά μου" στα χείλη του Μπάγεβιτς. Ο στόχος πλησιάζεται αλλά οι πολλοί τραυματισμοί δημιουργούν έντονες ανησυχίες. Ενδεικτικά, σήμερα στην προπόνηση θα έχει μόνο 14 παίχτες (λόγω και διεθνών). Επιζητά λοιπόν υγεία και σοβαρότητα: "Εχουμε αβαντάζ, αλλά πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε φαβορί. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Δύο φορές η διαφορά μειώθηκε. Μας περιμένουν 10 αγώνες, 5 δύσκολοι εκτός και 2 - 3 στο σπίτι μας" προειδοποίησε. Οι 10 εκτός έδρας νίκες οφείλονται "στις διαφορετικές συνθήκες. Δεν κλείνεται ο αντίπαλος, παίζουμε χωρίς άγχος, φυσικά και στην ικανότητα των παιχτών".

Ο Ραβούσης

Σημαντικότατη συνεισφορά στο ρεκόρ παραγωγικότητας (32) στην κατηγορία για φέτος, είχε η ΑΕΚ. Μετά την Καλαμάτα και ο Αθηναϊκός αποχώρησε μ' έξι γκολ παθητικό από τη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι γηπεδούχοι εκτός της δεύτερης θέσης κέρδισαν και την αναγνώριση των φιλάθλων. "Θα προτιμούσα με την αναγνώριση να υπήρχε και η πρωτιά. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αντλώ αισιοδοξία από τις δυνατότητες της ομάδας. Οι παίχτες έχουν συναίσθηση των υποχρεώσεών μας, θα προσπαθήσουμε" ανέφερε ο Π. Ραβούσης. Πονοκέφαλοί του η κούραση, οι τραυματισμοί αλλά και η ελλιπής συμπαράσταση των φιλάθλων.

Αξιομνημόνευτα στατιστικά για Καβάλα, ΠΑΟΚ που ονειρεύονται ευρωπαϊκά. Η πρώτη έχει έξι συνεχόμενες νίκες, ενώ ο δεύτερος πέντε στα πέντε μετά την έλευση του Αγ. Αναστασιάδη. Ελπίζουν στον Αρη, ανησυχούν στην Καλαμάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπάγεβιτς εφ' όλης της ύλης(2000-04-07 00:00:00.0)
"Ξαναχτύπησε" ο Μιχάλης(1997-07-17 00:00:00.0)
"Αντίπαλος ο Ολυμπιακός"...(1997-01-10 00:00:00.0)
Πρώτος αλλά ανικανοποίητος(1996-11-05 00:00:00.0)
Εβαλε πάλι φωτιές...(1996-10-02 00:00:00.0)
"Πρώτος μεταξύ ίσων"(1996-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ