Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Σε πολεμική ετοιμότητα η χώρα

ΣΚΟΠΙΑ.-

Σε κατάσταση υψίστης πολεμικής ετοιμότητας τέθηκε το Β' Σώμα Στρατού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στα σύνορα με την Αλβανία, μετά από απόφαση του Προέδρου της, Κίρο Γκλιγκόροφ.

Η επέκταση της εξέγερσης των Αλβανών πολιτών στην Κορυτσά και το Πόγραδετς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, καθώς και η κατάληψη φυλακίων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής "οδήγησε την ηγεσία της ΠΓΔΜ στην κινητοποίηση αυτή", σύμφωνα με ανταπόκριση του "Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων".

Οι παρατράπεζες...

Η κατάρρευση, πάντως, πέντε αποταμιευτικών ιδρυμάτων τα οποία προσομοιάζουν με "πυραμίδες", δημιουργεί - όπως είναι φυσικό - σημαντική αναταραχή στη χώρα, ενόψει και των εξελίξεων στην Αλβανία. Οι απώλειες των καταθετών υπολογίζονται σε 350 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, κυρίως από το ίδρυμα "ΤΑΤ", του οποίου εγγυήτρια ήταν η Εθνική Τράπεζα της χώρας.

Η διευθύντρια της εταιρίας, Σόνια Νικολόφσκα, έχει συλληφθεί, ενώ η έντονη φιλολογία - όπως ακριβώς και στην Αλβανία - για τις διαπλοκές "πυραμίδων" και κυβέρνησης οδήγησε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας στο να συντάξει μια δήλωση ότι ουδείς υπουργός υπήρξε πελάτης των παρατραπεζών και να άρει το απόρρητο των καταθέσεων για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ