Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Θα σταματήσει η στήριξη στον Μπερίσα

Εκτιμήσεις του υπουργού Εξωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για τη στάση των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας στο Αλβανικό

Την εκτίμησή του ότι η διεθνής κοινότητα και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν άμεσα στην άρση της εμπιστοσύνης τους προς τον Αλβανό Πρόεδρο Σαλί Μπερίσα εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής - που ας σημειωθεί συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών - η κυβέρνηση δέχτηκε πολλές επικρίσεις για την πολιτική της στο Αλβανικό και κατηγορήθηκε ότι στήριξε τον Μπερίσα. Ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να αποποιηθεί την κατηγορία, επικαλούμενος την ανάγκη ύπαρξης διαύλων επικοινωνίας με όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Αλβανία, ο Θ. Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση απεύχεται κάτι τέτοιο.

Στις εργασίες της Επιτροπής έγινε και επεισόδιο μεταξύ του Θ. Πάγκαλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ. Βερυβάκη, όταν ο τελευταίος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Ελληνα πρέσβη στα Τίρανα κ. Πρεβεδουλάκη, ο οποίος είχε απευθύνει μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους εξεγερθέντες. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αξιοθρήνητη τη συμπεριφορά του πρέσβη και τον κατηγόρησε ως προπαγανδιστή του Μπερίσα. Σε ανταπάντηση ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε αξιοθρήνητη τη στάση του Λ. Βερυβάκη και την απέδωσε σε πάθη του τελευταίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ