Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πλευρό του αγωνιζόμενου αλβανικού λαού

Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργάνωσε η ΕΔΥΕ - Θ

Ο φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕ - Θ, για να καταδικάσει το αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό καθεστώς Μπερίσα, καθώς και την πολιτική των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων. "Με τη συγκέντρωσή μας αυτή θέλουμε να συμπαρασταθούμε στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας που αγωνίζεται για μια λύση δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας που είναι η βάση για να υπάρξει ομαλότητα και ειρηνικό μέλλον στη ζωή του", είπε στους συγκεντρωμένους ο Πρόεδρος της ΕΔΥΕ - Θ Μ. Σπυριδάκης.

Επίσης, ο Μ. Σπυριδάκης δήλωσε ότι στα πλαίσια της συμπαράστασης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Αλβανίας αρχίζει η καμπάνια για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφίμων που άμεσα θα πρέπει να σταλεί στις περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ανάγκη. Κάλεσε επίσης τους φίλους της Ειρήνης να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι ο λαός της Αλβανίας άξιζε καλύτερη τύχη και αυτό φαίνεται πως είναι αποφασισμένος τώρα να το επιβάλει μόνος του.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην οδό Μοναστηρίου και την Εγνατία, στην οποία κυριάρχησαν τα συνθήματα για την Ειρήνη στα Βαλκάνια και το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Στην εκδήλωση της ΕΔΥΕ - Θ πήραν μέρος και Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Θ. Κωνσταντινίδη, ο πρ. βουλευτής και μέλος της ΚΕ Γ. Κατσαρός, εκπρόσωποι σωματείων, σύλλογοι γυναικών κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ