Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η απεργία "έκλεισε" τα λιμάνια

ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ.-

Κλειστά ήταν χτες τα περισσότερα από τα 96 λιμάνια της Ιαπωνίας. Αιτία; Η 24ωρη απεργία δεκάδων χιλιάδων λιμενεργατών, που διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό στις αμερικανικές πιέσεις για άνοιγμα των λιμενικών υπηρεσιών της χώρας τους στο λεγόμενο ελεύθερο ανταγωνισμό. Στα αιτήματα των Ιαπώνων λιμενεργατών συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η αύξηση των εργατικών επιδομάτων.

"Οι απαιτήσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής επιτροπής ναυτιλίας, που οδηγούν μεταξύ άλλων στην εντατικοποίηση της δουλιάς και στην αύξηση των ωρών απασχόλησης, παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία", σημείωσε ο Μουνέο Κίσι, πρόεδρος του "Συνδέσμου Σωματείων Λιμενεργατών της Γιοκοχάμα", αναφερόμενος στην επιβολή κυρώσεων - ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - που θα επιβάλουν οι Αμερικανοί στις 14 Απρίλη σε δεκάδες μεταγωγικά πλοία ορισμένων ιαπωνικών ναυτιλιακών εταιριών που θα ελλιμενίζονται στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, πάνω από 200 λιμενεργάτες της Γιοκοχάμα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα του κλάδου.

Χιλιάδες λιμενεργάτες - μέλη των δύο μεγαλύτερων σωματείων της Ιαπωνίας ("Εθνικό Συμβούλιο Ενώσεων Λιμενεργατών Ιαπωνίας" και "Λίγκα Λιμενικών Σωματείων Ιαπωνίας") έκαναν πορείες διαμαρτυρίας στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των επικείμενων κυρώσεων των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ