Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγγύς, σύνεγγυς, απευθείας...

Επιταχύνονται οι διαδικασίες στον ΟΗΕ με στόχο τις απευθείας διαπραγματεύσεις Κληρίδη - Ντενκτάς

Οι Αμερικανοί δε θα εκδηλώσουν πρωτοβουλία για λύση του Κυπριακού, αλλά θα εμπλακούν στην πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο. Το θέμα, είπε, θα εξεταστεί όταν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες εισέλθουν σε ουσιαστική φάση και διευκρίνισε ότι αυτό τον καιρό δεν είναι προγραμματισμένη καμιά άσκηση με τη συμμετοχή αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Γ. Κασουλίδης τόνισε ότι αργά ή γρήγορα η ελληνική κυπριακή πλευρά θα προσέλθει στις απευθείας διαπραγματεύσεις, των οποίων η βάση θα είναι οι συμφωνίες κορυφής και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Πιστεύουμε, όμως, επισήμανε, ότι ο χρόνος που θα συγκληθεί η απευθείας διαπραγμάτευση, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Η πολιτική των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε, είναι να προχωρήσουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις, όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά με σωστή προπαρασκευή και σημείωσε ότι φαίνεται λογική η περίοδος τέλη Μαϊου - αρχές Ιουνίου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ