Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλείνει στις 30 Απρίλη η DUDOR!

Κοντά στους υπό απόλυση εργαζόμενους βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μια ακόμα παραγωγική μονάδα, η βιομηχανία παραγωγής συσσωρευτών DUDOR - βασικός προμηθευτής του ελληνικού στρατού, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ - στις 30 Απρίλη κλείνει και 130 εργαζόμενοι προστίθενται στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας. Η αμερικανική πολυεθνική "EXAID EUROPE" μετά την εξαγορά της DUDOR, αποφάσισε το κλείσιμο του παραγωγικού τμήματος και τη μετατροπή της σε εμπορική - εισαγωγική, με άμεση απόλυση των εργαζομένων στο εργοστάσιο Σχηματαρίου. Την επιχείρηση επισκέφτηκε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον βουλευτή Β. Μπούτα.

Ενημερώνοντας τον βουλευτή ο πρόεδρος του σωματείου Κ. Μάζης,είπε ότι έχει σταλεί υπόμνημα στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά καμιά απάντηση δεν πήραν.

Ετσι, η πολυεθνική, προκειμένου ν' αποφύγει αντιδράσεις, προσφέρει "δελεαστικά κίνητρα ήρεμης" αποχώρησης. Αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια της πολυεθνικής και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας,που όχι μόνο θεωρεί δεδομένο το δικαίωμα του ιδιώτη να κάνει ό,τι θέλει την επιχείρησή του, αλλά συμβάλλοντας στην εξαπάτηση των εργαζομένων, τους οδήγησε στην επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ... "Εμείς - είπε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ - θεωρούμε ότι κλείνει μια παραγωγική μονάδα και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα να το αποσοβήσει. Αφού αφήνει να λειτουργούν ασύδοτα και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, στο τέλος επιτρέπει να τους πετάνε στο δρόμο". "Νομίζουμε - συνέχισε - ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους υπεύθυνους των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών. Επειδή η περιοχή σας - σημείωσε - πλήττεται από την ανεργία και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός μετώπου με σωματεία άλλων επιχειρήσεων, του ΕΚ και της ΓΣΕΕ που θα πάρει πρωτοβουλίες αντίστασης σ' αυτή την πολιτική που κλείνει επιχειρήσεις, δημιουργεί ανέργους, φτώχεια και εξαθλίωση. Το πρόβλημα - κατέληξε - δεν είναι αν θα φύγετε με μια καλή αποζημίωση ή αν θα ενταχθείτε σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Κάποτε θα τελειώσουν αυτά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ