Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με ... ημερίδες "κατά της ανεργίας"!

"Ενώ τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής συνεχώς οξύνονται με τις κυβερνητικές επιλογές επιβολής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ οι βιομηχανίες διαλύονται και οι εργασιακές σχέσεις μαζί και το ασφαλιστικό είναι στο στόχαστρο του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου". Ενώ η υγεία, τα αντιπλημμυρικά κι άλλα δέχονται την επίθεση της περικοπής κονδυλίων. Ενώ η ανεργία και η συνεχιζόμενη λιτότητα πλήττουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων του Θριασίου, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Περικλής Παπαπέτρου περί άλλα τυρβάζει έξω και μακριά από τη λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, χωρίς να το υπολογίζει, οργανώνοντας ημερίδες και διακρατικά σεμινάρια".

Αυτά τονίζει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής, σχετικά με τις δύο ημερίδες που οργανώθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες από τη Νομαρχία και το Εργατικό Κέντρο, στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου" της κυβέρνησης.

Στην επιστολή η ΝΑΣ καταδικάζει τις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας ότι αυτές ανοίγουν αντιδημοκρατικούς δρόμους. Ζητά ακόμα από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθούν οι δύο ημερίδες.

  • Για "επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του Μεσαίωνα", κάνει λόγο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Νάουσας,καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τον "κοινωνικό διάλογο" που προωθεί, θέλει να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που έχουν κερδηθεί με αγώνες και αίμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης όπως το 8ωρο οι συλλογικές συμβάσεις και το κράτος δικαίου γίνονται αντικείμενο συζήτησης - αμφισβήτησης στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ