Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΓΣΕΕ αποσύρει τους εκπροσώπους της από το ΕΙΕ

Την "προσωρινή απόσυρση" των εκπροσώπων της από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας,αποφάσισε η ΓΣΕΕ, "με αφορμή ενέργειες του προέδρου του Ινστιτούτου Ι. Τσαμουργκέλη,για ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις", όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η οποία έστειλε σχετική επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι "ο κ. Τσαμουργκέλης επισκεπτόμενος περιοχές και χώρους εργασίας, προπαγανδίζει την ανάγκη αλλαγής - ανατροπής των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων"!

"Επειδή - συνεχίζει η ΓΣΕΕ - ο πρόεδρος του ΕΙΕ πρέπει να εκφράζει απόψεις που να απηχούν τις αποφάσεις και τη συνισταμένη των απόψεων όλων των πλευρών, πράγμα που δε γίνεται, η ΓΣΕΕ αποσύρει προσωρινά τους εκπροσώπους της".

Η ΓΣΕΕ καλεί τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει για να "βρεθούν τα σημεία ισορροπίας που θα αποτελούν και τη γραμμή πλεύσης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας".

"Κύκλοι" (! ), προσκείμενοι στον Γ. Τσαμουργκέλη,επισήμαναν ότι η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ "δημιουργεί απορίες και προκαλεί εύλογη έκπληξη", καθώς και ότι ο πρόεδρος του ΕΙΕ "δεν αναφέρθηκε ποτέ σε ζητήματα αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, στις συναντήσεις του στις περιοχές εφαρμογής των τοπικών συμφώνων απασχόλησης"...

Οι ίδιοι "κύκλοι", έκφρασαν και τη "βεβαιότητα ότι η άρση των παρεξηγήσεων θα επιτρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη συνέχιση των εργασιών στήριξης του προγράμματος των τοπικών συμφώνων απασχόλησης από το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΙΕ"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ