Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
"Φρένο" βάζει η συνέλευση των εργατών

Να μη δεχθούν απολύσεις και κατάργηση δικαιωμάτων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Να μη δεχθούν καμία απόλυση και καμία αφαίρεση δικαιωμάτων τους, αποφάσισαν οι 490 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο "Λιπασμάτων Δραπετσώνας",κατά τη χτεσινή γενική τους συνέλευση και δήλωσαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η συνέλευση έγινε μετά τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν, καθώς η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αν δεν υπάρξει σύντομα λύση θα κλείσει το εργοστάσιο. Από την άλλη η "Συνεταιριστική Εταιρία Λιπασμάτων" μετά από συμφωνία κυβέρνησης, τραπεζών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλει να επινοικιάσει το εργοστάσιο, βάζοντας όμως σαν όρο, μεταξύ άλλων, την απόλυση 90 - 100 εργαζομένων!

Το ΔΣ του σωματείου που αποφάσισε και προχώρησε σ' αυτή τη συμφωνία, χτες προσπάθησε να φέρει προ τετελεσμένων τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας ως μοναδική λύση την επινοικίαση του εργοστασίου από τη ΣΥΝΕΛ.

Η απάντηση δόθηκε με την απόφαση των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι άσκησαν έντονη κριτική και στην πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής που ζητά το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου και ζήτησαν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΓΣΕΕ.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΠΓ. Μίχας και Γ. Μανουσογιαννάκης αντίστοιχα. Ο Γ. Μίχας,αν και απέρριψε αίτημα των έξι συμβούλων της ΕΣΑΚ στο ΕΚΠ για σύγκληση του ΔΣ την περασμένη Πέμπτη για το εργοστάσιο, είπε ότι σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν απολύσεις.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική της που απορρέει από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προσπαθεί ν' απαλλαγεί από το εργοστάσιο. Επισήμανε ότι σήμερα η πρόταση για Ενιαίο Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. "Αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε - συνέχισε - είναι η διασφάλιση και των 490 εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η συνέχιση του παραγωγικού χαρακτήρα του εργοστασίου". Για τη στάση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, ο γραμματέας του ΕΚΠ είπε ότι προσπαθεί να φτιάξει δέντρα και κάτω από αυτά να είναι άνεργοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ