Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εθελοτυφλεί η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου", υπό την... προϋπόθεση ότι θα είναι"φερέγγυος", θα εξαντληθεί η δραστηριότητα της ΑΔΕΔΥ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.

Κατά την εισηγητική του ομιλία, ο Γ. Κουτσούκος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εθελοτυφλώντας μπροστά στις ξεκάθαρες προθέσεις της κυβέρνησης, όπως η επέκταση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο,είπε πως στο κείμενο του "κοινωνικού διαλόγου" υπάρχουν θεματικές ενότητες και μπορεί να αποτελέσουν βάση συζήτησης..! Υπέρ της συμμετοχής στον "κοινωνικό διάλογο" τάχθηκε ο Π. Βούτος,γ.γ. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΔΑΚΕ. Το ίδιο και ο Η. Βρεττάκος,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ από την "Αυτόνομη Παρέμβαση", ο οποίος όμως στο τέλος της συνεδρίασης κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση με αίτημα τη"διεύρυνση της ατζέντας του κοινωνικού διαλόγου"...

Στην ομιλία του, ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της οργάνωσης και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", κάλεσε τους συμβούλους να πουν "όχι" στον "κοινωνικό διάλογο", σημειώνοντας: "Ουσιαστικά μας λέει η κυβέρνηση: Ελάτε να σας κόψουμε τα δικαιώματα και διαλέξτε τον τρόπο που θα γίνει η σφαγή. Αν πάμε σε έναν τέτοιο διάλογο θα είμαστε συνένοχοι. Θεωρούμε πρόκληση να παρθεί μια τέτοια απόφαση, λίγες μέρες πριν την εργατική Πρωτομαγιά".

Στη χτεσινή συνεδρίαση, επικυρώθηκε επίσης με τις ψήφους των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" η απόφαση της Εκτελεστικής για μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ