Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων στεγαστικών δανείων και καταναλωτικής πίστης προχώρησαν μετά την Κτηματική και οι άλλες δυο τράπεζες στεγαστικής πίστης. Η Στεγαστική Τράπεζα ανακοίνωσε νέα επιτόκια ταμιευτηρίου (9,25%) και στεγαστικών δανείων (13,75% σταθερό, 12,75% μέσω στεγαστικού ταμιευτηρίου και από 12,75% μέχρι 14,25% οι λοιπές κατηγορίες), ενώ μειώνει στο 23,75% (από 25%) το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας. Η Aspis Bank μείωσε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο στο 15,75% (από 16%) και των δανείων στεγαστικού ταμιευτηρίου στο 13,75%. Παράλληλα, κατά μισή μονάδα μειώνονται τα επιτόκια επαγγελματικής στέγης (15,75%) και προσωπικών δανείων (23%), ενώ στο 9,5% διαμορφώνονται οι αποδόσεις των καταθέσεων ταμιευτηρίου.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Μια εκατοστιαία μονάδα λιγότερο θα στοιχίζουν στους κατόχους τους οι πιστωτικές κάρτες της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ετήσιο επιτόκιο των καρτών τύπου VISA της ΑΤΕ Κάρτα διαμορφώνεται στο 23,5%.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών κατά 470% πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του 1997 και σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο η "Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) Πειραιώς Επενδυτική", θυγατρική της ομώνυμης τράπεζας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 1997 σε 4,5 δισ. δρχ. και τα κέρδη σε 498,9 εκατ. δρχ. Η κερδοφορία των ΑΕΕΧ είναι πάντως μη προβλέψιμη, καθώς σχετίζεται άμεσα με την πορεία του Χρηματιστηρίου, στο οποίο και επενδύουν το μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων τους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εισηγμένων εταιριών, "ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΡΕΚΑ" και "ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ" (εμπορία ποτών) ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου στη χτεσινή του συνεδρίαση. Η πρώτη θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 885 εκατ. δρχ. εκδίδοντας 885.120 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με τιμή διάθεσης 1.000 δρχ. η καθεμιά. Για τη "ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ" που θα εκδώσει με τη σειρά της 5,5 εκατ. νέες κοινές ανώνυμες μετοχές σε τιμή ανά μετοχή 110 δρχ., το ΔΣ του Χρηματιστηρίου εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού, δεδομένης της άσχημης χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρίας. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε και η "ΜΗΧΑΝΙΚΗ", η διοίκηση της οποίας ωστόσο κλήθηκε από τους αρμόδιους του Χρηματιστηρίου να δώσει προς τους ενδιαφερόμενους κάποιες συμπληρωματικές εξηγήσεις για έργα που φέρεται να έχει αναλάβει η εταιρία στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ