Κυριακή 20 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τέσσερις στόχοι

Λίγα λόγια και καλά για τέσσερις από τους βασικούς στόχους της επόμενης περιόδου. Παραθέτουμε επιγραμματικά φράσεις του Ν. Σοφιανού:

- "Λέμε "όχι" σε όλα τα ναρκωτικά, παλεύουμε για μια ζωή χωρίς υποκατάστατα. Η κάθετη άρνηση της ΚΝΕ να μπει στη λογική του διαχωρισμού μαλακών - σκληρών και της νόμιμης χρήσης ξεκινά από τη θέλησή μας η σκέψη και η συνείδηση του νέου να είναι ελεύθερη χωρίς εξαρτησιογόνες αλυσίδες. Ξεκινά από τη θέλησή μας να πούμε ένα μεγάλο "ναι" στην αισιόδοξη, αγωνιστική στάση απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που περιφράζουν την καρδιά και το νου της νέας γενιάς".

- "Παλεύουμε για την κατάκτηση της γνώσης, για υπεράσπιση, διεύρυνση, αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Λέμε "όχι" στην ιδιωτική παιδεία, στην πολύμορφη ιδιωτικοποίηση και έλεγχο από το μεγάλο κεφάλαιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Στους ταξικούς φραγμούς που γενικεύονται με τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα μέτρα για την "ελεύθερη πρόσβαση", για το "εθνικό απολυτήριο" κλπ. Αυτά τα μέτρα πρέπει να βρουν μπροστά τους το μέτωπο παιδείας, που η ιδέα της συγκρότησής του ωριμάζει".

- "Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και τη μαύρη εργασία. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των νέων εργαζομένων, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί σε εκατοντάδες χώρους δουλιάς. Η πάλη αυτή σε κάθε χώρο εκφράζεται μέσα από επιμέρους συνθήματα, που θέλουμε όμως να συγκλίνουν στην αντιπαράθεση όλων με την ολιγαρχία, με το καθεστώς της μονοπωλιακής ασυδοσίας".

- "Υπερασπίζουμε την ειρήνη και την ανεξαρτησία ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τις επεμβάσεις, τον πόλεμο και τον εθνικισμό. Παλεύουμε ενάντια στην εξάρτηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τις βάσεις, το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά. Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της χώρας στις επιδιώξεις της "νέας τάξης" στην περιοχή μας, παίζοντας το ρόλο του "μικρού ιμπεριαλιστή" στα Βαλκάνια, τις στρατιωτικές επεμβάσεις με Ελληνες στρατιώτες στη Βοσνία και την Αλβανία, τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει ενεργά, τους άμεσους κινδύνους για πολεμικά επεισόδια στο Αιγαίο, για τη ΝΑΤΟποίηση και οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Επιβάλλεται να πολλαπλασιάσουμε την κοινή δράση με οργανώσεις από γειτονικές χώρες. Ο Μάης με τις πορείες ειρήνης θα είναι φέτος ένας πρώτος σταθμός, ώστε χιλιάδες νέοι να βαδίσουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ