Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδιαρθρώσεις με "συναίνεση"!

Στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο", ξεκαθαρίζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις για "αποφασιστική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών".Για αυτές τις ...απο-διαρθρώσεις, είτε αφορούν την παιδεία, είτε το ασφαλιστικό σύστημα, ζήτησε τη "συναίνεση" της κοινωνίας!

Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπέρα την κινδυνολογία της "εθνικής καταστροφής", εφόσον δεν ακολουθεί ο "μονόδρομος" των πολυεθνικών, επιτέθηκε εμμέσως κατά του ΚΚΕ, λέγοντας ότι όσοι δεν αποδέχονται το "δίκαιο" των κεφαλαιοκρατών "οδηγούν συνειδητά την κοινωνία σε κρίση"! Ταυτόχρονα, και αποδεικνύοντας ότι οι αισθήσεις - όπως η... ακοή - των υπαλλήλων της πλουτοκρατίας λειτουργούν επιλεκτικά, ισχυρίστηκε ότι "δεν έχει ακούσει" από τους αρνητές της πολιτικής των πολυεθνικών άλλη άποψη, πέραν αυτών που οδηγούν στη "στασιμότητα"...

Σε ό,τι δε αφορά τα περί ανασχηματισμού και "βαθμολόγησης" των κυβερνητικών στελεχών, τα χαρακτήρισε "αποκυήματα φαντασίας",ασκώντας κριτική στον προκάτοχό του Α. Παπανδρέου, χωρίς να τον αναφέρει, αφού, όπως είπε, "ανασχηματισμοί ανά εξάμηνο ένα μόνο στόχο εξυπηρετούν, την ισχυροποίηση της προσωπικής εξουσίας του επικεφαλής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ