Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Διεθνής νόμος το συμφέρον μας"!

"Καινοφανής" για το Διεθνές Δίκαιο η θεωρία - δικαιολογία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τ. Νάιλς, για την εξοργιστική θέση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το καθεστώς στα νησάκια Ιμια. Τι ισχυρίστηκε χτες ο πρεσβευτής; Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση για το καθεστώς κυριαρχίας στις βραχονησίδες των Δωδεκανήσων, γιατί το 1932, όταν υπογράφτηκε η συμφωνία για την παράδοση των Δωδεκανήσων από την Τουρκία στην Ιταλία, οι ΗΠΑ δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος!

Με άλλα λόγια το μήνυμα είναι απλό: "Ξεχάστε τις ισχύουσες συμφωνίες και το Διεθνές Δίκαιο στην εποχή της "νέας τάξης πραγμάτων". Στο εξής διεθνής νόμος είναι το συμφέρον του ισχυρότερου, δηλαδή το δικό μας" (!).

Μήπως, άραγε, πρέπει να αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε και για τα αποτελέσματα της επανάστασης του 1821; Απ' όσα ξέρουμε, ούτε τότε οι ΗΠΑ ήταν συμβαλλόμενο μέρος. Βλέπετε, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες της εποχής,... ξέχασαν να ζητήσουν την άδεια των Αμερικανών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ