Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωνή ψυχραιμίας κι ευθύνης

Ο πρόεδρος της Ενωσης Σύγχρονων Δημοσιογράφων της Τουρκίας, Μουσταφά Εκμεκτσί, άσκησε οξύτατη κριτική στον τουρκικό Τύπο, για τη στάση που τήρησε στη διάρκεια της κρίσης των βραχονησίδων. Ανάλογα πρέπει να ενεργήσει και η ΕΣΗΕΑ, αφού και στην Ελλάδα ανάλογη ήταν η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Εθνικιστικές κραυγές, "παλικαρισμοί του γλυκού νερού" και πατριδοκαπηλία στην αρχή της κρίσης και καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας και "κυνήγι μαγισσών" μετά την αποκλιμάκωσή της.

Μοναδική, σχεδόν, εξαίρεση πάλι ο "Ριζοσπάστης", ο οποίος, εκφράζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, επέμεινε με ψυχραιμία κι ευθύνη να αναδεικνύει την ουσία των γεγονότων, να αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην, παρ' ολίγον, πολεμική σύγκρουση και να κατονομάζει τους υπεύθυνους, που επιχειρούν να περιορίσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Θα βγάλουν, άραγε, τα συμπεράσματά τους τα ΜΜΕ και σε ενδεχόμενη νέα κρίση στο Αιγαίο -που δυστυχώς δεν αποκλείεται- θα κρατήσουν διαφορετική στάση; Δεν το πιστεύουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ