Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Καταδικάστηκε ο "νταής"...

Σε πενήντα μέρες φυλάκιση καταδικάστηκε, τελικά, από το μονομελές πλημμελειοδικείο ο "νταής", επίδοξος επενδυτής Λάζαρος Ωραιόπουλος που, πέρσι το καλοκαίρι, είχε επιτεθεί σε βάρος του Επόπτη Αλιείας Λέσβου Αθανάσιου Καλογερογιάννη, ο οποίος εννοούσε να προστατεύσει από την ασυδοσία των ιχθυοκαλλιεργητών τους μοναδικούς ψαρότοπους του νησιού.

Είναι αποκαλυπτικό ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης του δράστη κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της πολυεθνικής εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών που καταγγέλλεται από τοπικούς φορείς, πως με την ασύδοτη δράση της καταστρέφει το μοναδικό κόλπο της Καλλονής Λέσβου. Οσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύουν πως, πίσω από τις τραμπούκικες επιθέσεις κατά του Επόπτη Αλιείας που επιμένει να προστατεύει τις μοναδικές θαλάσσιες περιοχές - ψαρότοπους του νησιού, βρίσκονται τα αδίστακτα συμφέροντα ορισμένων ιδιωτών. Τα συμφέροντα αυτά, όπως προκύπτει, έχουν συγκροτήσει με τους "ανθρώπους" τους ένα ιδιότυπο παρακράτος, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται στην καταστροφική τους δραστηριότητα και υπέρ του γενικού καλού, υπέρ των κατοίκων του νησιού.

Με την καταδίκη του Λ. Ωραιόπουλου μένει έκθετος και ο νομάρχης Λέσβου που, έσπευσε, απ' ό,τι φαίνεται, να "καταδικάσει" τον Επόπτη Αλιείας αντί να τον επιβραβεύσει που έπραξε το καθήκον του για την προστασία των συμφερόντων της περιοχής. Μ' αυτόν τον τρόπο, όμως, ουσιαστικά φαίνεται να ευνοεί την ασυδοσία του κυκλώματος των εταιριών - οστρακοκαλλιεργητών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ