Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Οι Γαριτσιώτες έσωσαν το πάρκο τους

Την παραχώρηση του άλσους της Γαρίτσας σε μεγάλη τουριστική επιχείρηση, που αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας, απέτρεψαν οι κάτοικοι της πόλης. Στο ενδεχόμενο να χάσουν το μοναδικό πάρκο που υπάρχει στην πόλη τους, οι Γαριτσιώτες αντέδρασαν δυναμικά, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη απόφαση, πραγματοποιώντας λαϊκή συνέλευση, όπου και μάζεψαν υπογραφές κατά της παραχώρησης του πάρκου. Παράλληλα, απαίτησαν από το Δήμο Κέρκυρας την αναβάθμιση του άλσους, με τη δημιουργία παιδικής χαράς και αποχωρητηρίων.

Μπροστά σ' αυτή την κινητοποίηση των Γαριτσιωτών, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του πάρκου, ενώ, σε συνάντηση που είχε μαζί με τους κατοίκους την Παρασκευή, τους υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους για αναβάθμισή του πάρκου. Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος κ. Λούμπου, που παρευρισκόταν στη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Γαρίτσας, προσπάθησε να τους πείσει για τα "οφέλη" της συγκεκριμένης επένδυσης. Μάλιστα, όπως μας είπε η Σία Παππά,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, "φερόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας".

Συγκεκριμένα, η απόφαση παραχώρησης του πάρκου στην επιχείρηση (κυπριακών συμφερόντων) προέβλεπε την επινοικίασή του στην εταιρία για δέκα χρόνια, έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων, που θα έδινε κάθε χρόνο στο Δήμο. Ακόμη προέβλεπε την κατασκευή ψυχαγωγικού κέντρου, έκτασης 100 περίπου στρεμμάτων, πάνω στο άλσος, καθώς επίσης την κατασκευή στεγασμένων χώρων έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων για ηλεκτρονικά παιχνίδια, γήπεδα γκολφ και "μπόουλινγκ".

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ τονίζει: "Η κατασκευή κτιρίων, γηπέδων γκολφ και οι στεγασμένοι χώροι για ηλεκτρονικά παιχνίδια, θα κατέστρεφαν ένα από τα καλύτερα άλση της Ευρώπης, και χώρο ξεκούρασης των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ