Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά αγωνίζονται για καλύτερες Συμβάσεις Εργασίας

Το παμπειραϊκό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 του Φλεβάρη, στις 6 μμ, στην πλατεία Κοραή, ύστερα από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,είναι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός των εργαζομένων του Πειραιά, μετά και την επιτυχία που σημείωσε η δίωρη στάση εργασίας.

Το ΕΚΠ καταγγέλλει την αδιαλλαξία του ΣΕΒ στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας από την κυβέρνηση και ασκεί αυστηρή κριτική στη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

"Μένουμε ανυποχώρητοι - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠ - στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, για το 35ωρο, χωρίς μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παλεύουμε για δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση. Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Απαιτούμε μέτρα για την ανεργία. Τη λύση του προβλήματος των ξένων εργατών. Διεκδικούμε την επέκταση του νόμου 2112 και για τους εργατοτεχνίτες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων".

Το ΕΚΠ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αλλά και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 22 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ