Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γυρίζουν στο Μεσαίωνα

Το εθνικό σύστημα υγείας αποτελεί εθνική προτεραιότητα, δήλωσε πριν μερικές μέρες ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Β. Τσιορμπέα, αλλά έρχεται η σκληρή πραγματικότητα της χώρας του, για να τον διαψεύσει. Οπως έγραψαν ρουμανικές εφημερίδες, η χώρα δε θα είναι σε θέση ούτε καν να αγοράσει φάρμακα, για ηλικιωμένους και απόρους, μετά τις 15 Αυγούστου. Και για όσους θεωρήσουν, πιθανά, υπερβολική την είδηση, παραθέτουμε και τις σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών.

"Καλύτερα χιλιάδες άρρωστοι να πεθάνουν τώρα, παρά ένα εκατομμύριο αργότερα", δήλωσε κυνικά ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Μ. Τσιουμάρα, ο οποίος αρνήθηκε να διαθέσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ιατρικές δαπάνες. Από κοντά και ο υπουργός Υγείας, Στ. Ντραγκουλέσκου, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει σπατάλες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ομολογώντας ότι η έλλειψη κονδυλίων θα στερήσει τα φάρμακα από αρκετές χιλιάδες άπορους και ηλικιωμένους.

Μια τραγική εικόνα της σημερινής Ρουμανίας, λίγα χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος. Της Ρουμανίας, που οικοδομεί τη δημοκρατία του καπιταλισμού και τις ...αξίες της "ελεύθερης αγοράς".

Στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ρουμάνων μάλλον γυρίζει στο Μεσαίωνα, ελέω της καπιταλιστικής ...ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ