Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Οι νέοι κόντρα στο συμβιβασμό

Φεστιβάλ αντεπίθεσης ενάντια στα ναρκωτικά, για δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους τους νέους, το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Χαιρετισμός του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με επιτυχία, έγινε προχτές Κυριακή στο Αργοστόλι στην πλατεία της Νομαρχίας η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με κεντρικό θέμα: "Παιδεία και ναρκωτικά". Στην εκδήλωση των νεολαίων της ΚΝΕ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου, ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρέτισε "τα παιδιά της ΚΝΕ" για τις προσπάθειές τους, οργανώνοντας το 23ο Φεστιβάλ, να προβάλουν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ, "για να κρατηθούν όρθια τα όνειρα και τα οράματα της νέας γενιάς". Δεν μπορούσε, πολύ περισσότερο, να γίνει διαφορετικά στο νησί του Αμπατιέλου, του Αστραπόγιαννου, του Στεφανάτου και εκατοντάδων άλλων αγωνιστών της νεότερης ιστορίας, στην Κεφαλονιά.

Τα ιδανικά σας δε χωράνε στα καλούπια τους

"Τα όνειρα και τα οράματα της νέας γενιάς θα κρατηθούν είτε το θέλουν είτε όχι, όλοι όσοι μιλάνε σήμερα για χαμένη γενιά, για γενιά που δεν έχει ιδανικά και οράματα", εξέφρασε τη βεβαιότητα ο Σπύρος Στριφτάρης, μιλώντας για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη χώρα μας, αλλά και για την προοπτική να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Και συνέχισε: "Βέβαια, τα ιδανικά και τα οράματα της νέας γενιάς δε χωράνε στα καλούπια που θέλουν οι πολυεθνικές και οι υπάλληλοί τους που κυβερνούν τη χώρα. Δεν μπορούν να ταυτιστούν με τη "νέα τάξη" που θέλουν να επιβάλουν οι Αμερικάνοι του Κλίντον στον κόσμο. Δε βολεύονται οι νέες και οι νέοι με την υποτέλεια και το συμβιβασμό, με την υποκουλτούρα και την καταρράκωση της προσωπικότητάς τους. Δεν μπορούν να εμπιστευτούν το μέλλον τους, τη ζωή τους ολόκληρη, στους μονόδρομους του Μάαστριχτ και των πολυεθνικών, που γεννούν την ανεργία, την αβεβαιότητα, την ανέχεια και τη φτώχεια. Αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση, στην ταπείνωση, στην αποχαύνωση και την αμάθεια. Αυτά τα γνωρίζουν καλά, πολύ καλά, όλοι όσοι θέλουν να υποτάξουν στα άνομα συμφέροντά τους τις νέες και τους νέους. Και δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομηχάνους και μεγαλοκαναλάρχες, που, με πολιορκητικό κριό τις υποτακτικές κυβερνήσεις και καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, κάνουν ό,τι μπορούν να χειραγωγήσουν τη νέα γενιά, όπως και όλη την κοινωνία. Κάνουν ό,τι μπορούν να φυλακίσουν τα όνειρα του κάθε νέου και νέας στα σκοτεινά κελιά της ημιμάθειας, του ατομικισμού, των τεχνητών παραδείσων των ναρκωτικών.

Δεν είμαστε εμείς που θα υποτιμήσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια, που ορθώνουν όλοι αυτοί οι έμποροι της ελπίδας μπροστά στις νέες και τους νέους. Γνωρίζουμε καλά, όπως το γνωρίζουν και οι μαθητές, σπουδαστές φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ότι η λεγόμενη "Δωρεάν Παιδεία" είναι στα χαρτιά. Οι ταξικοί φραγμοί στη γνώση και τη μόρφωση κάθε χρόνο μεγαλώνουν και με τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, η Παιδεία όλο και περισσότερο θα γίνεται εμπόρευμα στα χέρια των αφεντικών των κυβερνώντων. Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σπ. Στριφτάρης, μιας γιγάντιας και βρώμικης προσπάθειας, που καταβάλλεται καθημερινά από πολλούς και διάφορους κύκλους για νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης. Φθάσαμε στο σημείο, υπουργός της κυβέρνησης να μιλάει για απελευθέρωση της καλλιέργειας του χασισόδενδρου και να χαρακτηρίζεται αυτό σαν πρωτοπόρα ιδέα, όχι μόνον από ομοϊδεάτες του, αλλά και από μερικούς που θέλουν ακόμα να λέγονται αριστεροί, αφού φρόντισαν να "σκυλέψουν" την Αριστερά και τις ιδέες της.

Παρ' όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι και είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, στις νέες και τους νέους μας. Εχουμε εμπιστοσύνη στις Κνίτισσες και τους Κνίτες, γιατί και αυτή τη φορά θα κάνουν το καθήκον τους. Θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους να συσπειρώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενιάς για ν' αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Θα οργανώσουν την αντεπίθεση της νέας γενιάς, πλάι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που το δικαίωμα στην εργασία, στη δημιουργία, τη μάθηση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό θα το 'χει κάθε νέα και νέος και δε θα το παζαρεύει με την αξιοπρέπειά του και την ψήφο του. Θα αντεπιτεθεί για να εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν στην απογοήτευση και τα ναρκωτικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ