Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Οχι στις πολεμοκάπηλες κραυγές"

"Τραγουδάμε για την ειρήνη, ενάντια στις πολεμοκάπηλες κραυγές" ήταν το σύνθημα της συναυλίας που διοργάνωσε χτες το βράδυ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, έξω από την παλιά Βουλή. Αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τη χτεσινοβραδινή συναυλία, κρατώντας πικέτες, παρά το τσουχτερό κρύο και τραγούδησαν αντιπολεμικά τραγούδια.

Οπως είπε στον "Ρ" η πρόεδρος της ΟΓΕ, Κ. Μπουντούρογλου,"η ΟΓΕ πιστεύει ότι ο αγώνας για ισότητα των γυναικών είναι δεμένος με την υπόθεση της ειρήνης. Καταγγέλλουμε τα σχέδια του ΝΑΤΟ, που, με την τακτική του διαίρει και βασίλευε, θέλει να επιβάλλει τα συμφέροντά του στην περιοχή. Καταγγέλλουμε, επίσης, τη στρατιωτικοποίηση του προβλήματος και τις πολεμοκάπηλες κραυγές, στις οποίες εντάσσεται και η πρόθεση της κυβέρνησης για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών. Είμαστε κάθετα αντίθετες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα και να αντισταθούμε, γιατί είναι μια ακόμα διάκριση σε βάρος μας".

Μετά το τέλος της συναυλίας, οι συγκεντρωμένες κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητούν να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, να μην υπάρξει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από τη Βοσνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ