Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα καταλάβουν τη γλώσσα της πάλης

Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, έκανε συστηματική και συνειδητή προσπάθεια να συγκαλύψει την ταξική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του

Συνειδητή προσπάθεια συγκάλυψης της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εξαπατηθούν από ευχολόγια περί νέου "ήθους" και "ύφους", αλλά να καταδικάσουν έμπρακτα με την πάλη τους αυτή την πολιτική. Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

"Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, έκανε μια συστηματική και συνειδητή προσπάθεια να συγκαλύψει την ταξική, αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθησε να κρύψει την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής, ανάγοντας το όλο πρόβλημα, σε πρόβλημα "ήθους" και "ύφους", σε πρόβλημα άσκησης της εξουσίας.

Ενδεικτικό του αντιλαϊκού χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση είναι ότι, όσον αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, προβάλλει έναν ψεύτικο και απατηλό διάλογο, διάφορες χρονοβόρες διαδικασίες, με στόχο να κερδίσει χρόνο, να ανακόψει τους αγώνες, να εξασφαλίσει τελικά τη συναίνεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση ακολουθεί ταχύτατες διαδικασίες για να της εξασφαλίσει και νέα προνόμια.

Οσον αφορά τα κρίσιμα θέματα της εθνικής ανεξαρτησίας, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, λέγοντας ότι τα προβλήματα, που προκαλούνται από την "Ευρωπαϊκή Ενωση" και τους "συμμάχους", λύνονται με διαπραγματεύσεις, ενώ είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση όπως και το ΝΑΤΟ και προκαθορισμένη και προαποφασισμένη πολιτική έχουν.Απόδειξη ότι επιδιώκουν να σύρουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για τα σύνορα.

Το ΚΚΕ τονίζει πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει, με το πρόσχημα του ευχολογίου για νέα "ήθη" και "ύφη", να προσδοκά καλύτερες μέρες.

Η μόνη γλώσσα που μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση και όσα από τα κόμματα στηρίζουν την πολιτική της, είναι η γλώσσα της πάλης, της έμπρακτης καταδίκης αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ