Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. ΣΟΛΑΝΑ
Συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα εξαιτίας της ελληνοτουρκικής διαμάχης έθεσε στην ελληνική κυβέρνηση ο ΓΓ της Συμμαχίας Χ. Σολάνα, ο οποίος από χτες επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο Χ. Σολάνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο για μισή ώρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί το υπουργείο Αμυνας και θα συναντηθεί με τον Γερ. Αρσένη.

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική, καθώς εντάσσεται στον κύκλο των επισκέψεων που πραγματοποιεί επί τη αναλήψει των καθηκόντων του στις πρωτεύουσες των χωρών - μελών του συνασπισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση καθόλου ικανοποιημένη από την "ουδέτερη" στάση της Συμμαχίας και του Χ. Σολάνα, κατά την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση, ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο, εξαιτίας της οποίας δεν είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της νοτιοανατολικής πτέρυγας.

Ο Χ. Σολάνα, κατά την παρούσα επίσκεψή του στην Αθήνα, δεν κόμισε καμία νέα συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ωστόσο υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση τις αμερικανικές ιδέες για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ