Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδια κατάσταση στις φυλακές Πάτρας και Κέρκυρας

Κάτω από τον έλεγχο των κρατουμένων βρίσκονταν μέχρι χτες το απόγευμα οι Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας και της Κέρκυρας. Παρά την αισιοδοξία που είχε εκφράσει προχτές ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Παυλέας, που διαπραγματεύεται με τις ομάδες των κρατουμένων, ότι οι φυλακές θα παραδίδονταν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε.

Στην Πάτρα συνεχίζονται να κρατούνται τέσσερις όμηροι, ενώ 18 κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί σε άλλες φυλακές της χώρας. Στην Κέρκυρα κρατούνται, επίσης, οκτώ όμηροι και έχει γίνει δεκτό το αίτημα για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συζητήσεις που γίνονται με τους εξεγερμένους παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία, γιατί δεν υπάρχει μια επιτροπή κρατουμένων, αλλά πολλές, που εκπροσωπούν διάφορες ομάδες στο χώρο των φυλακών. Συγκεχυμένη παρέμεινε η κατάσταση στις φυλακές, καθώς ομάδες κρατουμένων συνέχισαν να καταστρέφουν και να καίνε.

Στο μεταξύ, προχτές, συζητήθηκε στη Βουλή ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανή, σχετική με την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό. Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Βενιζέλος, είπε ότι "απώτερος στόχος είναι φυσικά η απομάκρυνση των φυλακών, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σχεδιασμένα και υπεύθυνα". Πότε θα γίνει αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης δε δεσμεύτηκε, λέγοντας απλώς ότι επίσημη θέση του υπουργείου είναι η άμεση παραχώρηση στο Δήμο Κορυδαλλού των 28 στρεμμάτων του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων και των κτιρίων πού βρίσκονται σ' αυτή την έκταση.

"Οι κάτοικοι του Κορυδαλλού και των γύρω περιοχών θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις", είπε ο Γερ. Αραβανής, τονίζοντας: "Τέτοιες απαντήσεις, όχι μόνο δε δώσατε, αλλά σήμερα, ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας είπατε έμμεσα ότι αυτά που είπε ο πρώην πρωθυπουργός δεν ισχύουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ