Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων

Πέρα από τα γενικότερα ζητήματα ανατροπής της καταστροφικής για την κτηνοτροφία πολιτικής της νέας ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στήριξης και ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας με μείωση του κόστους και τιμές που να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα. Ειδικότερα απαιτούν:

Την εξασφάλιση τιμών τουλάχιστον στο ύψος των περυσινών καθώς φέτος οι γαλακτοβιομήχανοι επιβάλλουν τιμές μειωμένες έως 35 - 40% από πέρσι, 100 δραχμές φθηνότερα π.χ. για το πρόβειο γάλα...

Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής φέτας σε τιμές ικανοποιητικές. Για τούτο ζητείται να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και να εμποδιστούν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές και να παρθούν μέτρα πάταξης της νοθείας, στήριξης των τιμών στο γάλα και τη διάθεση των αποθεμάτων φέτας π.χ. μέσω των κρατικών προμηθειών.

Φθηνές ζωοτροφές, ώστε να πέσει το κόστος παραγωγής που ανεβαίνει ανεξέλεγκτα, με την απελευθέρωση της αγοράς ζωοτροφών.

Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των τεράστιων χρεών που δημιούργησε η αντικτηνοτροφική πολιτική και να εξασφαλιστούν χαμηλότοκα δάνεια στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Επίσης, να καταργηθούν οι ποσοστώσεις και οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, τόσο στον αριθμό των επιδοτούμενων ζώων, όσο και στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, όπου οι αγελαδοτρόφοι υποχρεώνονται να πληρώνουν τεράστια πρόστιμα που για την περυσινή χρονιά εκτιμούνται σε 5 δισεκατομμύρια δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ