Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
και αποφασιστικότητας

Πλήρης κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα των αγροτών. "Οι δεσμεύσεις απέναντι στις Βρυξέλλες πρέπει να γίνονται σεβαστές", λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την αποφασιστικότητά τους ν' αντισταθούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διαμήνυσαν χτες προς την κυβέρνηση οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, με δυναμικά συλλαλητήρια και αποκλεισμούς δρόμων και πόλεων - που συνεχίζονται και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - σε Μακεδονία, Ηπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, μέχρι την Κρήτη και τα νησιά.

Με τη μαζική και μαχητική παρουσία τους, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και απαίτησαν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του πενιχρού εισοδήματός τους, όπως και για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως "οι δεσμεύσεις απέναντι στις Βρυξέλλες πρέπει να γίνονται σεβαστές", κάνοντας ολοφάνερα, τόσο το γεγονός ότι τις κατευθύνσεις της ΕΕ εφαρμόζει η κυβέρνηση, όσο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του κοινοτικού Διευθυντηρίου. Γεγονός που κατάγγειλε ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τις συγκεντρώσεις των αγροτών στην Αρτα και στην Αιτωλοακαρνανία και καλώντας τους να παλέψουν για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και των δυνάμεων που τις εφαρμόζουν.


ΣΕΛ.  18   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ