Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ
Δικαιώνονται 2.000 απολυμένοι

Περίπου 2.000 απολυμένοι της ΔΕΗ δικαιώνονται από τον Αρειο Πάγο. Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ομόφωνα χτες σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ότι παράνομα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας εκείνων των εργαζομένων που είχαν μέχρι τις 9 του Σεπτέμβρη 1993, ημέρα έναρξης της προεκλογικής περιόδου, τα τυπικά προσόντα μονιμοποίησης (διετή προϋπηρεσία κτλ.).

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου 2190/94 και τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΗ, οι συμβασιούχοι που εργάζονται τουλάχιστο δύο χρόνια στην Επιχείρηση μπορούν να μπουν στη διαδικασία μονιμοποίησης. Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι η ΔΕΗ παραβίασε το νόμο 2190/94 με το να απολύσει εκείνους τους συμβασιούχους που είχαν διετή προϋπηρεσία μέχρι τις 9 του Σεπτέμβρη 1993.

Η υπόθεση με τους συμβασιούχους της ΔΕΗ ξεκίνησε, όταν ο υπάλληλος Α. Κουτρουμπής είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης για απόλυσή του από την Επιχείρηση. Ο Α. Κουτρουμπής είχε δικαιωθεί από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δικαστήρια, αλλά η ΔΕΗ άσκησε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο.

Η χτεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει ταυτόχρονα άλλους 2.000 συμβασιούχους της ΔΕΗ από τους 5.500 συνολικά απολυθέντες.

Την ερχόμενη Πέμπτη σε νέα διάσκεψη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα ασχοληθεί με τις άλλες υποθέσεις (εκκρεμούν ακόμη επτά αιτήσεις), καθώς και με το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Πεπονή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ