Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ"
"Χρειάζονται άμεσες λύσεις"

Σύσκεψη φορέων για το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων πραγματοποιήθηκε χτες

Σύσκεψη με θέμα το οξύτατο κτιριακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο δήμος Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου. Διοργανωτής της σύσκεψης ήταν η ΕΛΜΕ Πειραιά σε συνεργασία με το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", που απαρτίζουν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, οι Σύλλογοι δασκάλων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Κοινή απαίτηση των φορέων της εκπαίδευσης ήταν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που χρονίζει.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Γ. Πανάρετος,εκπρόσωπος του ΟΣΚ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά, Δ. Γκερλές,ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, Γ. Λαγονίκας,ο αντινομάρχης Παιδείας Δ. Μαρωνίτης,δάσκαλοι και γονείς.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Π. Γιαννακόπουλος,στην παρέμβασή του έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία για το στεγαστικό πρόβλημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: "Στο Δήμο Πειραιά λειτουργούν 54 γυμνάσια - λύκεια, ΤΕΛ, ΕΠΛ - ΤΕΣ, στα οποία φοιτούν 17.000 μαθητές. Στεγάζονται σε 27 σχολικά κτίρια, από τα οποία τα 11 είναι ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα. Αυτά που στεγάζονται σε δημόσια κτίρια λειτουργούν με διπλή βάρδια. Για να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά πρωί χρειάζονται 31 σχολικά κτίρια και 418 αίθουσες". Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε ότι "τα 4 τελευταία χρόνια χτίστηκαν 2 σχολεία, δηλαδή, με άλλα λόγια, μας λένε ότι σε 120 χρόνια θα λύσουν το κτιριακό στο δήμο. Μας λένε ότι δε βρίσκουν οικόπεδα, αλλά εμείς αναρωτιόμαστε πώς τα πολυκαταστήματα βρίσκουν με πολύ μεγάλη ευκολία και σε μικρό χρονικό διάστημα", κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων η "Πρόοδος", Ν. Ράπτης, τόνισε ότι "τα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε κτίρια που είναι ακατάλληλα και σημείωσε ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι μαθητές δεν επηρεάζει μόνο τον ψυχισμό των μαθητών αλλά και την απόδοσή τους".

Ο Γ. Λαγονίκας κάλεσε για συγκεκριμένες λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα και επισήμανε ότι "τα σχολικά κτίρια να μην είναι τα πλέον οικονομικά, όταν χτίζονται από τον ΟΣΚ, γιατί τότε παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις".

Πάντως, τόσο ο γγ του υπουργείου Παιδείας, όσο και ο εκπρόσωπος του ΟΣΚ, απέδωσαν το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών στην έλλειψη οικοπέδων, σημειώνοντας ότι τα χρήματα για την ανέγερση σχολείων υπάρχουν, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν οι χώροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ