Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφτά κι άλλα εφτά ψέματα

Ο σεβασμός προς τον αναγνώστη και το θεατή δε βλάπτει βέβαια ποτέ, δεν ταιριάζει όμως σ' αυτούς που ξεδιάντροπα επεξεργάζονται το περιτύλιγμα, με το οποίο θα λανσάρουν την... είδηση.

Αρνητικό παράδειγμα η χτεσινή "Ελευθεροτυπία", που πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο Θ. Ρουσσόπουλος του "Μέγκα" "έσπασε" τη "μεγάλη λίστα αναμονής από δημοσιογράφους, κυρίως από Αμερική και Ευρώπη", που υπομονετικά δήθεν περιμένουν την απάντηση που θα τους δώσουν έστω σε μία ερώτησή τους "οι πλέον δημοφιλείς καταζητούμενοι για πολεμικά εγκλήματα, Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς". Οι τελευταίοι που κατάφεραν να πλησιάσουν τον Κάρατζιτς - λένε χωρίς αιδώ - ήταν πριν δυο μήνες από το "Νιούσγουικ". Αυτή είναι η εισαγωγή του ρεπορτάζ. Από εκεί και πέρα αρχίζει το σασπένς. Οι διαφημιστές - δημοσιογράφοι του αυριανού "7+7" του "Μέγκα" επιστρατεύουν ιδιωτικά αεροπλάνα, "μυστικά κλειδιά", "σκηνές από ταινίες κατασκοπίας", μέχρι και τον Μιχάλη Ράπτη. Κι όλα αυτά, για να προσδώσουν την ανάλογη φόρτιση στη δουλιά που ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του έκαναν.

Βέβαια, αν όλοι όσοι γράφουν και λένε τέτοια πράγματα είχαν σχέση με τον Πινόκιο, η μύτη τους θα ήταν τόσο μεγάλη, που δε θα μπορούσαν ούτε στη γωνία να στρίψουν. Γιατί, τι άλλο να πεις σε τέτοια χονδροειδή ψέματα; Και το ψέμα είναι κάτι παραπάνω από χοντρό, αφού δεν έχουν περάσει καν 10 μέρες από τότε που τουλάχιστον δύο ελληνικές εφημερίδες, ανάμεσά τους και ο "Ριζοσπάστης", καθώς και ένας τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασαν συνέντευξη του Κάρατζιτς, ο οποίος συναντήθηκε και μίλησε σε 12 Ελληνες δημοσιογράφους στο Πάλε!

Η "Ε" δεν "είδε" ούτε την αποστολή, ούτε τα δημοσιεύματα, αφού φαίνεται ότι διαβάζει μόνο ξένο Τύπο. Το δε "Μέγκα" φαίνεται πως προτιμά κάτι σε πιο... CNN! Και το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια οποιασδήποτε δημοσιογραφικής "πρωτιάς" και δεοντολογίας, αγγίζοντας την κορυφή της ανοιχτής κοροϊδίας του κόσμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ