Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ
Αγωνιστική συνέπεια, κοντά στα προβλήματα

Στόχος των ΠΚΣ, ενόψει των εκλογών, η ενημέρωση των σπουδαστών για τις νέες εξελίξεις στην παιδεία και η αγωνιστική διέξοδος από τα προβλήματα

ΤΕΙ Αθήνας, είκοσι μόλις μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων ΔΣ των συλλόγων των σπουδαστών και των εκπροσώπων τους στο ΚΣ της ΕΣΕΕ. Και ενώ η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση συνεχίζει να βάλλεται από παντού, ενώ τα ΤΕΙ βάζουν "λουκέτο" την ερχόμενη βδομάδα, κάτω από βάρος της υποχρηματοδότησης, η πλειοψηφία των σπουδαστικών παρατάξεων, που έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα, κινούνται σε κλίμα κάθε άλλο παρά πολιτικό.

"Η ΔΑΠ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ", "Αποδράστε", μερικά μόνο από τα συνθήματα που κυριαρχούν στους διαδρόμους του ΤΕΙ στον "πόλεμο της αφίσας", που έχουν εξαπολύσει οι ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΑΣΚ ("ΣΥΝ"). "Είναι φανερό ότι οι παρατάξεις αυτές δεν κινούνται σε πολιτικό κλίμα, γιατί πολύ απλά δεν έχουν θέσεις. Επιπλέον, συναινούν και επαυξάνουν στη λογική της κυβέρνησης για όλα τα αντιδραστικά μέτρα στο χώρο της παιδείας. Οπότε, περιορίζονται στη λογική της "παρέας", του συντεχνιασμού, αφού ξέρουν ότι δεν μπορούν να πουν ξεκάθαρα στους σπουδαστές πως υποστηρίζουν την πολιτική αυτή", λέει στο "Ρ" ο Κώστας Βλάσσης,σπουδαστής του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας της ΣΔΟ και μέλος των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας.

Η Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας,ενόψει των εκλογών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ξεκινούν μια καμπάνια ενημέρωσης πάνω στα προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και πάνω στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το 8ο εξάμηνο στα ΤΕΙ, την αξιολόγηση, τις πιστωτικές μονάδες, το πρόγραμμα ΜΕΘΟΔΙΟΣ, το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των ΤΕΙ κλπ. "Υπάρχει μία σύγχυση στους σπουδαστές γύρω από όλα αυτά τα μέτρα", λέει ο Κώστας. "Η παράταξή μας ενημερώνει τους σπουδαστές, οι θέσεις μας βρίσκουν ανταπόκριση. Φέτος κατεβαίνουμε στις εκλογές πιο συγκροτημένοι, με τον αέρα που μας έχει δώσει το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι ΠΚΣ ήταν μπροστά στους αγώνες των σπουδαστών και οι σπουδαστές φαίνεται να το αναγνωρίζουν αυτό". Οι ΠΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποίησαν έκθεση προοδευτικού - μαρξιστικού βιβλίου, με στόχο, όπως λένε, πρώτα από όλα να γνωρίσει ο κόσμος την ιδεολογία του ΚΚΕ, αφού αποκλείεται από τα μέσα ενημέρωσης και παράλληλα αποτελεί μια αφορμή για συζήτηση και προσέγγιση των σπουδαστών.

Ο Κώστας Παπαδάκης,σπουδαστής της ΣΕΥΠ και μέλος των ΠΚΣ, τονίζει ότι οι ΠΚΣ θέτουν από την πλευρά τους ως προτεραιότητα την ενημέρωση των σπουδαστών για τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να δουν οι σπουδαστές το νέο σκηνικό που πάει να δημιουργηθεί στο χώρο της παιδείας και να φανεί η ένοχη στάση των άλλων παρατάξεων. Είναι χαρακτηριστική, τονίζει, η τάση τους να θέτουν τα προβλήματα των ΤΕΙ σε βάση καθαρά συντεχνιακή, σαν να είναι αποκομμένα από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα στο χώρο των ιατρικών επαγγελμάτων, που αφορά τους αποφοίτους των ΤΕΙ, οι ΠΚΣ απέδειξαν ότι είναι η μόνη συνεπής δύναμη που μιλά για την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, την παράδοση του χώρου της υγείας στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ